Vijf jaar geleden landde de Marsrover Curiosity op de Rode Planeet.
Volledig scherm
Vijf jaar geleden landde de Marsrover Curiosity op de Rode Planeet. © AFP

Topwetenschapper NASA: “We staan dicht bij ontdekking van leven op Mars, maar de wereld is er niet klaar voor”

Leven op Mars? Daar zijn we niet klaar voor, beweert topwetenschapper van NASA, Jim Green. De missie naar de Rode Planeet volgend jaar in juli zal de meest geavanceerde ooit zijn, weet Green. Volgens hem staan we echt wel dicht bij de ontdekking van buitenaards leven op Mars, dat op zo’n 225 miljoen kilometer van de Aarde ligt.

78 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Wetenschappers weten niet hoe eenvoudig of complex die eerste levende cel was. Maar creationisten blijkbaar wel. Toch al een vooruitgang als ze blijkbaar toegeven dat het leven geëvolueerd is in al zijn verscheidenheid uit die eerste levende cel.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Meer wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ons heelal niet is wat wij er van denken. Sinds we de kwantum fysica beter begrijpen wordt ons heelal kleiner en kleiner. Volgens berekeningen is de tijd en afstand relatief, wat betekend dat grootte, verleden en toekomst ook relatief zijn.
  • Marc Wouters

    5 jaar geleden
    Bij mijn weten stelt niemand met 100% zekerheid dat er leven is buiten de Aarde, er is wel het op inzichten gebaseerde geloof dat dit mogelijk is, en zeer waarschijnlijk is. Het is niet zo belangrijk omdat het geen enkele consequentie heeft voor de manier waarop wij hier leven. Maar zij die de wetenschap in vraag stellen hebben wél een doel om de manier waarop mensen hier leven te controleren en te beïnvloeden. Dat is kwalijk.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Joris Vanderaert, berekeningen tonen aan dat zwarte gaten en donkere materie bestaan, dat is onvervalste wetenschap, maar op wat berust de bewering dat er buitenaards leven is? Je gevoel? @Marc Wouters, zoals je zegt: 'die aminozuren zijn ook geen leven, maar het zijn er wel de bouwstenen van.' Maar vanwaar het geloof dat bouwstenen ook de potentie hebben om een zeer complexe bouwconstructie op te zetten (de eerste cel was ingewikkelder dan een computer).
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Video's van de Apollo missies bewezen al dat er andere ruimtevaartuigen en dus andere intelligentie aanwezig is. Maar waarom wordt daar niet verder onderzoek naar gedaan dan alleen boren in een dikke korst?