Brits premier Boris Johnson.
Volledig scherm
Brits premier Boris Johnson. © EPA

“Boris Johnson vraagt toch om uitstel brexit als er geen akkoord is op 19 oktober”

Boris Johnson zal de Europese Unie in een brief om uitstel van de brexit vragen als Brussel en Londen tegen 19 oktober geen akkoord hebben onderhandeld. Dat blijkt uit regeringsdocumenten die zijn ingediend bij een Schotse rechtbank. De Britse premier heeft nochtans meermaals verkondigd liever "dood in de sloot" te liggen dan in Brussel om uitstel te vragen. 

22 reacties

  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Die is echt met de voeten van Europa aan het spelen.
  • Freddy De Wulf

    5 jaar geleden
    De Britten willen de EU verlaten en het zijn zij die de voorwaarden stellen. Heel dit grapje heeft al veel te lang geduurd terwijl de andere echte problemen onopgelost blijven. Hoeveel heeft dit ons al niet gekost ?
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Boris,Trump II, Johnson heeft de absolute steun van Trump I om een harde Brexit door te voeren omdat de UK dan, zolang Trump het voor het zeggen heeft, een bevoorrechte handelspartner zal (lees : zou) worden van de US, zodat die hun rommel kunnen dumpen in the UK. Tot Trump I geen president meer zal zijn van de US (maximaal nog 5 jaar, maar hopelijk nog 1 jaar). En wat dan Boris en C°? Beregrote ellende voor de arme Britten natuurlijk
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    En de domme Europeanen gaan hun weer laten doen. Stop met die onzin, en indien geen akkoord op 31 oktober, to bad. Hun eigen keuze, ze hebben al meer dan genoeg tijd gehad om dit op te lossen.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Dit is weer tendentieus (oud)nieuws. Johnson heeft altijd al gezegd dat hij de wet zou volgen. De wet verplicht hem om een brief te schrijven, en dat zal hij doen. Maar dat betekent niet dat het VK in EU blijft. Zijn kunnen zelfs bij uitstel gewoon uitstappen. EU kan uitstel weigeren. Johnson kan EU vragen geen uitstel te geven. Gelijk welke wet van de slechte verliezers kan daar niks aan veranderen.