REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Denemarken wil dat EU verkoop van diesel- en benzinewagens verbiedt tegen 2040

Samen met tien andere Europese landen roept Denemarken vandaag op tot een Europees verbod op de verkoop van diesel- en benzinewagens tegen 2040 in de strijd tegen de klimaatverandering. Dat voorstel werd gelanceerd tijdens een bijeenkomst van de Europese milieuministers in Luxemburg.

14 reacties

  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    De gekte begint stillaan in de hoogste regionen toe te slaan. Ze willen electrisch rijden. Gaan ze dan alle bomen kappen in de stad voor parkeerplaatsen om electrisch op te laden ? Vanop het 7de verdiep kan ik moeilijk mijn auto thuis op laden en heb zoals zovelen in stad geen garage. De electrische auto's zullen tegen 2040 mischien al betaalbaar worden voor de werkmens want er zullen er al 2de hands zijn maar laat de hoge pieten eerst nadenken over het opladen en dan over de verkoop
  • Tom Schout

    5 jaar geleden
    Tjah. Ooit raken die fossiele brandstoffen op, en kunnen we niet anders dan alternatieven gebruiken of niet meer rijden. Verbieden is misschien overbodig voor iets dat sowieso ooit vanzelf verdwijnt... wegens "alles is op"
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Geen probleem, tegen 2040 spreekt niemand nog over de verbrandingsmotor, en zijn elektrische auto's betaalbaar voor iedereen.
  • Sunno Hamar

    5 jaar geleden
    Dit gaat de vrijheid van beweging van de armste bevolkingslagen in Europa helemaal laten verdwijnen. Welkom in het neo-feodale Europa, waar iedereen buiten de rijke elite gebonden is aan het land.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Als Denemarken dan ook eens eindelijk de pollutie door bedrijven wereldwijd wil aanpakken komen we al wat verder want constant de schuld en de kost op de modale burger leggen zal ons niet vooruit helpen. Bedrijven en de hebzucht van de aandeelhouders , moet eerst aangesproken worden niet de leeggezogen belastingbetaler zegge de gewone mens.