Amerikaans vicepresident Mike Pence.
Volledig scherm
Amerikaans vicepresident Mike Pence. © AP

Congres vordert documenten vicepresident Pence

De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben vicepresident Mike Pence opgeroepen om alle documenten, e-mails en opnames met betrekking tot het beleid van de regering ten aanzien van Oekraïne vrij te geven. Als de informatie op 15 oktober nog niet beschikbaar is, zal het worden gezien als een belemmering voor het onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik door president Donald Trump, aldus de voorzitters van de drie onderzoekscommissies vandaag.

4 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Trump is en blijft een politieke outsider. Ook binnen zijn eigen partij, waar er ook veel boter op hun hoofd hebben als het over nepotisme gaat. Niet verwonderlijk dus dat die zich ook beginnen te roeren.
  • Ria Mertens

    5 jaar geleden
    er staat nergens in de wet dat de president een VOORbeeld moet zijn, hij moet gewoon verkozen zijn.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    @ Fons Casteels : Voor je weer begint over wat Trump zijn rechten volgens jou , in de eerste plaats dient een president het voorbeeld te geven aan zijn bevolking en de rechtstaat respecteren en dus zijn plichten ook voldoet : dus meewerken met het gerecht en openheid geeft van de gevraagde documenten, die rechtsgeldig opgevraagd worden door de verschillende commissies, waar ook republikeinen in zetelen ...
  • Jens Peeters

    5 jaar geleden
    Wist niet dat presidentskandidaten (en zoon) boven de wet staan.