Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Afzettingsprocedure Trump: Democraten dagvaarden Witte Huis

UPDATEDe Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben het Witte Huis officieel gedagvaard om documenten over te maken die verband houden met het omstreden Oekraïne-telefoontje van president Donald Trump. Het Witte Huis krijgt daarvoor tot 18 oktober de tijd. Doet het tegen dan niet zoals gevraagd, dan zal dit worden beschouwd als het belemmeren van het impeachment-onderzoek, verklaarden de voorzitters van de bevoegde commissies vrijdag.

16 reacties

  • Peter Roef

    5 jaar geleden
    Betwijfel of trump wel herkozen zou worden mits het allemaal te lang duurt, hier en daar zie je al republikeinen springen van het zinkend schip. Teveel schandalen teveel machtsmisbruik ze spelen daar een gevaarlijk spelletje....
  • Stefaan Baert

    5 jaar geleden
    De waarheid is dat er geen goeie kandidaat is. Bij de republikeinen is er niemand. De democraten moeten oma Clinton uit het rustoord halen. Ze hebben niemand anders.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Groot gelijk!
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    dat hij niet wil meewerken en er reeds het vermoeden bestaat dat er documenten zijn vervalst door het witte huis ,is er meer dan str..t aan de knikker
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Het gaat er niet over wat Biden al dan niet gedaan heeft maar om de acties die Trump als president heeft ondernomen, daarvoor wordt hij aangepakt. Ook een president mag niet buiten de lijntjes kleuren.