Turkse president Erdogan vandaag tijdens zijn toespraak voor zijn partijgenoten.
Volledig scherm
Turkse president Erdogan vandaag tijdens zijn toespraak voor zijn partijgenoten. © via REUTERS

“Turkse leger staat klaar voor militaire interventie in Syrië”

BuitenlandHet Turkse leger is volledig voorbereid op een snelle militaire interventie in het noordoosten van Syrië. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag verklaard tijdens een toespraak voor zijn partijgenoten. Een militaire operatie in Syrië kan al "vandaag of morgen" worden opgestart, deelde hij ook mee.

8 reacties

  • Jef Druyts

    5 jaar geleden
    En opnieuw gaat Amerika bondgenoten in de steek laten. De koerden hebben duizenden van hun jonge mannen en vrouwen opgeofferd op vraag van Amerika , en nu gaat de dictator van Turkije een vrijgeleide krijgen om het grondgebied van de koerden te veroveren. Schande voor de westerse wereld.
  • Andre Perneel

    5 jaar geleden
    Die gek staat te trappelen van ongeduld om weer oorlogje te spelen en droomt luidop van een groot Ottomaans rijk met hem als grote Kalief ! Wie stopt dat gevaarlijk manneke ?
  • Tarik Akan

    5 jaar geleden
    YPG, PYD, PKK, ... al deze door het westen gefinancierde terreurgroepen uitroeien en de vluchtelingen terug over de grenzen zetten of nog beter: doorsluizen naar de EU. Had reeds jaren geleden moeten gebeuren.
  • James Aster

    5 jaar geleden
    dit is juist een excuus voor de Koerdische mensen te gaan afslachten ,,alles voor het Turkse ideaal , wie gaat deze despoot en terreur zaaiende turk eens stoppen ik steun het Koerdische volk dat verdrukt word , maar ja nu zogezegd iss is verslagen is hun nuttige leger en manschappen van ypg geen nut meer , en worden overgelaten aan een grillig turkje
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    en trumpken zal zijn vrienden die isis helpen verdrijven hebben in de kou laten staan , en hen laten afslachten door een dictator ,leugenaar en bedrieger. Maar ja trump is van het zelfde kaliber