Young family at home
Volledig scherm
Young family at home © Getty Images

Belg koopt massaal tweedehands babyspullen

De pasgeboren spruit uitdossen in tweedehands kleertjes en meenemen in een gebruikte maxi-cosi, het is al lang geen uitzondering meer. Bijna driekwart van de ouders (72,9%) koopt de babyuitzet niet (volledig) nieuw. Dit blijkt uit een onderzoek van de Gezinsbond en 2dehands bij zo’n 300 Vlaamse (toekomstige) ouders. 

5 reacties

  • anja byttebier

    5 jaar geleden
    waarom zou je nieuwe spullen kopen je vind veel mooie dingen 2de hands die bijna nog nieuw zijn .
  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Door al die besparingen van de Vlaamse regeringen,gaan de mensen op zoek naar een goedkoper alternatief,wat nadelig is voor de economie. Door slecht beleid gaat alles naar de knoppen. Geef de mensen geld en de economie zal draaien,neem je alles af dan valt het stil!
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    De tweedehands en kringloopwinkel worden de beste zaken de komende jaren!
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    "nieuw" wordt voor mensen met een normaal loon binnenkort niet meer mogelijk .... Bovendien , kinderen groeien snel. Vroeger werd ook alle Kleding doorgeven en afgedragen. Wij trokken na schooltijd onze "goede" kleren uit en droegen thuis iets anders. Kindermode bestond toen niet. Iedereen kon naaien en breien :-)
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    En niet alleen babyspullen. Wacht maar af, er zal meer en meer tweedehands worden gekocht met onze nieuwe Vlaamse regering.