© BELGA

Westerlo bestolen nadat gelijkmaker niet wordt gevalideerd door scheidsrechter

Virton is de Angstgegner van Westerlo. Ruim een maand na de nederlaag van Westerlo in het Stade Yvan Georges verloren de Kemphanen ook de wedstrijd van de revanche. Hadji trof raak op de stip. Een schot van Abrahams over de doellijn werd niet gevalideerd. Tot grote woede van heel Westerlo.

Bart D'haene

Bob Peeters behield het vertrouwen in de ploeg die vorige week aan de aftrap kwam tegen Roeselare. Zijn collega Dino Topmöller voerde één wijziging door in vergelijking met de starters in de wedstrijd op het veld van Union: Franck Koré kreeg de voorkeur op Mohamed Soumaré. Het was ook Koré die voor de eerste dreiging zorgde. Plots werd hij in het straatje gestuurd. Gelukkig voor Westerlo kreeg de Franse spits met Ivoriaanse roots de bal niet goed onder controle. Weg kans. Een schot van Lukas Van Eenoo aan de overkant ging hoog over. In de negentiende minuut zette Gilles Dewaele, die vaak prima oprukte op de rechterflank, strak voor en Ambroise Gboho kon net te weinig kracht zetten achter zijn volley.

Iets voorbij het halfuur moest de Duitse coach van Virton al noodgedwongen wisselen. Clément Couturier moest hinkend naar de kant en Mohamed Soumaré kwam hem aflossen. Vijf minuten voor de rust viel de beste kans uit de eerste helft. Bryan Van Den Bogaert zwiepte de bal voor doel en Anthony Moris ranselde de kopbal van Van Eenoo in hoekschop. Twee minuten later claimde diezelfde Van Eenoo een strafschop, maar scheidsrechter Maarten Toeback wilde er niet van weten. In dezelfde minuut was het opnieuw Van Den Bogaert met een voorzet. Dit keer miste de kopbal van Gboho precisie om Moris te verschalken.

Wie gedacht had dat Westerlo op hetzelfde elan van die eerste helft zou doorgaan, kwam bedrogen uit. De thuisploeg speelde slordiger dan voor de rust en Virton speculeerde op de counter. Grote kansen bleven uit. Tot Van Den Bogaert uit het niets Edisson Jordanov aantikte en scheidsrechter Toeback de bal op de stip legde. De ingevallen Samir Hadji trapte de strafschop keurig in de linkerhoek. Vier minuten later veerde het hele stadion recht. Kurt Abrahams knalde de bal tegen de onderkant van de lat en de bal overschreed duidelijk de lijn. Maar noch scheidsrechter Toeback, noch zijn assistent hadden de bal over de lijn opgemerkt en fel protest haalde niets uit. Geen VAR in eerste klasse B? Duidelijk een gemiste kans. Moris had in minuut 81 een knappe parade in huis op een schot van Brüls. Het was pompen of verzuipen voor de bezoekers.

WESTERLO: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Abrahams, Antunes, Van Eenoo, Keita, Brüls, Gboho

VIRTON: Moris, Jordanov, Angiulli, Prempeh, Laurienté, Couturier, Cruz, Lecomte, Turpel, Lapoussin, Koré

VERVANGINGEN: 32' Couturier door Soumaré, 64' Turpel door Hadji, 68' Keita door De Schryver, 75' Gboho door Emenike, 82' Koré door Malget, 90' Van Den Bogaert door Remmer

DOELPUNTEN: 72' Hadji 0-1 (str.)

GELE KAARTEN: 13' Couturier, 18' Angiulli, 35' Dewaele, 44' Brüls, 45' Lapoussin, 60' Soumaré, 86' Malget

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 2.300

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL