De meeste inbeslagnames gebeurden in het drugsmilieu.
Volledig scherm
De meeste inbeslagnames gebeurden in het drugsmilieu. © Federale politie

Federale politie nam in 2018 recordbedrag van 14 miljard euro misdaadgeld in beslag

In 2017 nam de politie 644 miljoen euro misdaadgeld in beslag. Eén gigantisch fraudedossier, goed voor 13 miljard euro, stuwde de opbrengsten van de strijd tegen de misdaad in 2018 naar een record van 14 miljard euro. De meeste inbeslagnames gebeurden in het drugsmilieu. Dat schrijft De Zondag en het nieuws wordt bevestigd door de federale gerechtelijke politie..

87 reacties

  • Fred Pauwels

    5 jaar geleden
    Fungeert de strategische ligging van ons land met zijn internationale havens “als aantrekkingspool voor vele vormen van grensoverschrijdende criminaliteit........ Neen, de haven van Antwerpen is zo lek als een zeef en er is bijna geen controle op binnenkomende containers omdat ze niet willen dat de afhandeling vertraging oploopt. In Rotterdam is daarentegen wel veel controle en daarom is Antwerpen puur de draaischijf geworden waar zowel criminelen, advocaten en andere figuren rijk van worden.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    En hoeveel X procent zou er in de zakken al beland zijn ?
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Dat geld gaat zeker naar die politieke profiteurs hun zeer riante opstap vergoedingen . Sommige tot zelfs meer dan 400 000 euro ( om jaren hun broek te verslijten en niks te realiseren ). Dat geld gaat nooit naar de burger. Zij krijgen niks. Die graaiers daarentegen gaan met de grote glimlach aan de kassa passeren.
  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Op papier toch, de realiteit is dat iedereen met een grote boete zich niet solvabel laat verklaren en voor de rest van zijn leven van een uitkering leeft en in de criminaliteit land om extra's te verdienen. Bij een legale job wordt toch alles terug in beslag genomen. Een betere titel zou zijn: van de 14 miljard misdaadgeld, wordt nog een 10 procent effectief geïnd.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Zich niet blindstaren op bom geld.Mooi meegenomen als het dienen kan voor speurwek en materiaal.Belangrijker het aantal arrestaties.Daar valt over na te denken.Verdwijnen daders met de noorderzon na of gaan ze echt in de gevangenis.Het aantal gearresteerden zullen wel hun mannetjes hebben die ontglippen aan dienrERS;