Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) legt de eed af.
Volledig scherm
Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) legt de eed af. © BELGA

Zuhal Demir (N-VA) over de klimaatspijbelaars: “Ik vind de straatprotesten welletjes. We hebben het nu wel begrepen”

Zuhal Demir (N-VA) is de nieuwe Vlaamse minister van Justitie, Omgeving, Energie en Toerisme. In een interview met ‘De Zondag’ heeft Demir het onder meer over haar ambities als minister van Omgeving, en over de klimaatspijbelaars. “Ik vind de straatprotesten welletjes. We hebben het nu wel begrepen”, zegt ze.

114 reacties

  • jan verbruggen

    5 jaar geleden
    Ze heeft het dus duidelijk nog NIET begrepen. En op die 'realistische aanpak' van de overheid zullen we kunnen wachten tot het te laat is. Trouwens, met de populistisch- extremistische ingesteldheid van Demir zal er nooit een evenwichtige oplossing bespreekbaar zijn.
  • Andre De Bleser

    5 jaar geleden
    Heel eenvoudige, praktische en werkbare oplossing. Laat alle jeugdige klimaat activisten contact opnemen met hun plaatselijke schepen van milieu en ook alle jeugdbewegingen in hun stad/gemeente. En dan? Waar dit wettelijk ook al kan, plant bomen, struiken en wat ook al nuttig kan zijn om niet alleen de CO2, maar ook het fijn stof uit de lucht te halen. Dan doen zij misschien voor een keer iets nuttig.
  • Danny De Graeve

    5 jaar geleden
    Kent geen rotte bal van haar huidige en haar vorige functie (geeft ze zelf toe), krijgt het goedbetaald zitje op haar schoot geworpen en dit omdat ze zogezegt slimme uitspraken doet tegenover migranten terwijl zij er zelf een is. En wij, domme vlamingen stemmen erop. Zegt genoeg hoe simpel sommige zijn.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    mijn dochter spijbelt ook voor het milieu en ik steun haar daarin. en als ze zouden besluiten haar hiervoor te straffen (inhouding op kinderbijslag of jaar overdoen) dan zal ik al het nodige doen opdat ze een toekomst kan opbouwen in Canada zodat ze niet bijdraagt voor het pensioen van al die verzuurde Vlamingen.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    “Ik vind de straatprotesten welletjes. We hebben het nu wel begrepen” Ja, het is daarmee dat het nu al 5 na 12 is om de kerncentrales zoals bij wet voorzien te sluiten, zonder daarbij te moeten aanvullen met elektriciteit geproduceerd door Belgische gascentrales mét CO2-uitstoot (en buitenlands aardgas)... Dit i.p.v. tijdig voor voldoende gegarandeerde toevoer, uiteraard ook import (kabels, producenten, contracten) van (best groene) elektriciteit te zorgen