Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) engageert zich dat "niemand tussen de twee systemen zal vallen of van de twee systemen zal profiteren". Met andere woorden, niemand zal én niet van de woonbonus genieten, én niet van de verlaagde registratierechten.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) engageert zich dat "niemand tussen de twee systemen zal vallen of van de twee systemen zal profiteren". Met andere woorden, niemand zal én niet van de woonbonus genieten, én niet van de verlaagde registratierechten. © Photo News

Jambon verzekert: "Ofwel woonbonus, ofwel verlaagde registratie. Niemand valt tussen de mazen van het net"

In ‘De Zevende Dag’ heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag verzekerd dat iedereen die dit jaar nog een woning koopt ofwél de woonbonus krijgt, ofwél de verlaagde registratierechten. Jambon reageerde daarmee op de onzekerheid die de laatste dagen was ontstaan over een groep kopers die met dubbele pech leek geconfronteerd te worden: wie dit jaar nog de zogenaamde compromis zou ondertekenen en pas volgend jaar de notariële akte, dreigde tussen de twee in te vallen.

106 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Als de prijs van de woningen begin 2020 niet met 10 % gedaald is en blijft én er geen goeie oplossing is voor nieuwbouw, dan gaan er enkelen uit deze Vlaamse regering "geschauvliegd" worden, zeker weten. Capabel of je kan vliegen, wordt het deze keer.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De woonbonus bestond vroeger ook, Jean Huybrechts. Maar noemde toen de fisale aftrek van de hypothecaire lening en was toen nog voor het eerste huis federale materie.
  • Marc Faes

    5 jaar geleden
    Toverformules waarmee je niemand pijn doet, bestaan niet.” ???? Klopt volledig! De huidige Belgische structuur doet iedereen behalve de politici pijn. Ik zou het graag eens anders zien.
  • Werner Van der Kelen

    5 jaar geleden
    Over de woonbonus hebben ze voor de verkiezing met geen woord gerept, ze hebben de mensen blaaskens wijsgemaakt, ook de vorige verkiezingen hebben ze dat gedaan,dan hadden ze geen woord gerept over langer werken (het stond zelfs niet in de regeer verklaring). De Nieuwe Vlaamse Armoede partij krijgt echte tjevenstreken en hun motto is luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden. Blijkbaar zullen de mensen het nooit leren en blijven ze stemmen voor hen die in hunne broekzak zitten
  • Paul Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Ik heb gekocht in 1975, geen woonbonus, geleend tegen 7.8 %, registratie 11%, alles van één loon maar we gingen de eerste 15 jaar niet op reis en hadden maar één tweedehandsauto. De enigen die aan dit alles steeds grof geld hebben verdiend zijn de Immo-maatschappijen, maar daar geen woord over ! Conclusie : wie denkt dat de regering onze zakken leeg haalt vergist zich, het zijn de Immo-maatschappijen !