De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Afgelopen woensdag heeft Pyongyang nog een nieuw type ballistische raket getest. Experts denken dat Noord-Korea met die tests een stevigere positie hoopte te verwerven aan de onderhandelingstafel.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Afgelopen woensdag heeft Pyongyang nog een nieuw type ballistische raket getest. Experts denken dat Noord-Korea met die tests een stevigere positie hoopte te verwerven aan de onderhandelingstafel. © Photo News

Noord-Korea wil geen nucleaire gesprekken met VS meer als Washington “vijandige” beleid niet aanpast

Noord-Korea is niet van plan om opnieuw met de VS rond de tafel te gaan zitten voor nucleaire gesprekken, zolang Washington zijn "vijandige" beleid ten opzichte van Pyonyang aanhoudt. Dat heeft een woordvoerder van de diplomatieke missie verklaard aan het officiële Noord-Koreaanse nieuwsagentschap KCNA.

4 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Raymond van der Craen, helemaal mee eens. Tegenwoordig moet je een kernwapen hebben of er is geen enkel respect meer voor het Internationaal Recht. Ze vinden een onzinnig argument of lokken het uit en overompelen het land. Heb je een kernwapen, dan wordt je op de koffie gevraagd.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Raymond. Je zou er wel eens van kunnen schrikken wat er in een eenman bestuur allemaal kan gebeuren als hij atoom speelgoed krijgt. En wat betreft het andere regime geloofs gekken daar heb je het laatste nog niet van gezien. Als je hun overtuiging aan het wankelen krijgt.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Trump laat zich al 3 jaar in de doeken doen, enkel omdat zijn narcistische egotripperij geen grenzen kent.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd dat landen zich niet meer laten doen door trump en die Amerikanen. Verwacht je nu echt dat Noord- Korea of zelfs Iran een kernoorlog zullen ontketenen? Nee toch maar ze mogen wel over voldoende afschrikking beschikken om agressieve regimes op andere gedachten te brengen en best geen oorlog te beginnen.