EPA
Volledig scherm
© EPA

Ook Albert Heijn België roept vleeswaren terug wegens mogelijke aanwezigheid listeria

Ook Albert Heijn België roept vleeswaren terug, wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. Dat meldt het Voedselagentschap FAVV. Het gaat om charcuterie van het merk Wahid, die eveneens geleverd is door het Nederlandse bedrijf Offerman.

10 reacties

  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Misschien eerst eens iets lezen over Listeria/Listeriose eer je ongefundeerde commentaar plaatst? Dit heeft niets te maken met supermarkt of beenhouwer maar met hoe deze bacterie zich kan ontwikkelen.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Weten supermarkten niet waar hun producten vandaan komen? Weet Offerman niet aan wie ze leveren? Als een het een klein bedrijf was zouden de supermarkten als schadevergoeding geëist hebben. Van grote bedrijven als Ter Beke hebben ze veel meer schrik. Ook de Nederlandse en Belgische voedsel agentschappen behandelen een groot bedrijf als Ter Beke met fluwelen handschoenen. Een klein bedrijf slaan ze neer met verharde bokshandschoenen.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Of je uw charcuterie koopt in een supermarkt of bij een slager maakt niet uit. De salami van de slager komt uit dezelfde fabriek als die in de supermarkt, of denken jullie dat uw buurtslager die zelf draait? Vergeet het.
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar, Wahid of Délifin het zijn maar merknamen maar per slot van rekening komt het allemaal van dezelfde fabriek. Dus koop het goedkoopste want enkel de verpakking is anders.
  • David Thijs

    5 jaar geleden
    Alles wordt maar duurder voor dezelfde hoeveelheid en ondanks de kostenverhogingen slaagt men er niet in om de micro-biologische veiligheid in de keten te bewaken. Waar is het geld dan naartoe gegaan... zeker niet tot bij de bron. Waarschijnlijk is het blijven kleven aan tussenleveranciers en transportbedrijven.