Een man rookt een e-sigaret. Archieffoto.
Volledig scherm
Een man rookt een e-sigaret. Archieffoto. © AFP

Nederlandse longartsen willen totaalverbod op e-sigaret

Nederlandse longartsen willen een totaalverbod op e-sigaretten in Nederland. Het is voor het eerst dat de voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) zulke verregaande maatregelen bepleit.

18 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Voor mij niet gelaten, ik rook noch die ene vuiligheid noch die andere. We krijgen zo al genoeg smerigheid in onze longen dat we dat er nog bij moeten nemen.
  • Reggy Vandenbroucke

    5 jaar geleden
    Hoe hypocriet kun je zijn als je weet dat er iedere minuut van de dag iemand sterft aan de gevolgen van tabak roken. Ik denk eerder dat ze schrik hebben dat ze straks geen werk meer zullen hebben als iedereen overgeschakeld is op dampen. Als er al iets moet veranderen dan moet het zware sancties zijn voor zij die bewust leugens verspreiden.
  • Louis De Vos

    5 jaar geleden
    De Belgische staatskas voelt zicht "gepakt" in hun portemonee ! Geen taks op de E-sigaret. Ze houden niet op met de vapers te pesten, de nicotine te verbieden en de flesje E-liquid terug te dringen naar 10ml. It's ALL about the money : we moeten allemaal blijven DOKKEN voor de staatskas. Betaal maar 7,90 Euro voor een pakje sigaretten en sterf vroeg aan longkanker zodat ze je pensioen ook terug kunnen inpikken.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Als het goed is voor de natuur, waarom niet?
  • Marianne Maes

    5 jaar geleden
    En sigaretten worden niet verboden ?... Nee daar is meer aan te verdienen ,maar door het elektronisch roken niet meer !