Slopende jobs leiden sneller tot een burn-out.
Volledig scherm
Slopende jobs leiden sneller tot een burn-out. © pexels

In deze jobs heb je een lager risico op burn-out

Burn-outNiet iedereen heeft een even grote kans op een burn-out. De job die je uitoefent speelt een bepalende rol.

3 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Als je mij vraagt naar een afstompende job, dan zeg ik: een prof die elk jaar dezelfde cursus moet geven en examens afnemen, elk jaar van dezelfde cursus. En de zogenaamde routine-jobs zijn helemaal niet zo afstompend als je denkt: 100% concentratie gecombineerd met de motoriek van uw handen, vraagt evenveel hoofdwerk als een prof. En geeft soms meer voldoening, raar maar waar.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De burn-out cijfers liggen het hoogst in de zorg en in het onderwijs. Het zijn ook twee beroepen waar je je niet even kan onttrekken aan je verplichtingen of je werk. Zorg moet gegeven worden en de les moet doorgaan. Wat in veel andere jobs wel kan.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Een burn-out heeft niet zoveel te maken met de werkdruk veeleer met de logische ondersteuning, je oversten en de voldoening die je krijgt. Beknotting van de vrijheden en overdreven bepampering zijn nefast. De kans dat je bij dezelfde werkgever herstelt van een burnout is quasi nihil. De beste remedie is te beginnen als zelfstandige, dan ben je enkel aan jezelf verantwoording verschuldigd en moet je je niet ergeren aan collegas