Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

Los jij onze maandagpuzzel op? Raad het aantal vissen in de vijver

Een nieuwe week, een nieuwe maandagpuzzel. Deze week gaan we vissen. In een grote vijver kan je niet simpelweg tellen hoeveel vissen er rondzwemmen. Maar je kan wel een ruwe schatting maken op basis van wat rekenwerk. Kan jij voorspellen hoeveel vissen er ongeveer in de vijver zitten?

7 reacties

  • Jethro Van Dijck

    5 jaar geleden
    De kans is veel groter dat je meer of minder getagde vissen vangt de tweede keer. Je kan nooit weten hoeveel vissen er in zitten op die manier. Er kan altijd één zijn die ontsnapt of zelf meerdere. Als je 100 getagde vissen hebt gevangen, dan kan het nog steeds zijn dat er 1, 10 of meerdere vissen ongetagd in de vijver zitten. Je kan inderdaad beter de vijver ineens leegmaken. De uitkomst is te veel op kansen gericht, daarom blijft het aantal in dit raadsel altijd onbekend.
  • Vic Smeets

    5 jaar geleden
    Naar schatting ???? Dat slaat nergens op...
  • Marc Faes

    5 jaar geleden
    Wat heeft in godsnaam het vermoedelijk totaal van 500 vissen ermee te maken??? Juist niets! Gewoon 20 procent van de getagde vissen vangt men opnieuw. Als men er 180 getagd heeft zal de volgende keer 20 % van die 180 terug gevangen worden.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Het kan natuurlijk ook dat er maar 180 vissen in die vijver zitten. Dan zijn bij de volgende vangst alle 100 exemplaren getagd.
  • Denis Steylemans

    5 jaar geleden
    Na zowat 25 dagen zullen alle vissen getagd zijn. Hoeveel vissen het zijn blijft echter een raadsel ?