Dubbel feest voor de kinderen van deze basisschool: Zwarte Piet trouwt met hun juf

© mvn

De komst van de Sint is voor alle kinderen sowieso al een spannende gebeurtenis. Voor de kinderen van basisschool was het gisteren dubbel feest. Het jolijt bleek extra groot; toen bleek dat Zwarte piet al heel lang een oogje had op juf Katrien. De twee stapten dan ook in het huwelijksbootje.

Dieter De Milde

In De Loopbrug is het Sinterklaasfeest elk jaar een ware gebeurtenis. De leerkrachten en Sint en Piet zorgen jaar na jaar voor een leuk verhaal. Het gejoel gisterenmorgen dan ook te horen tot buiten gisterenmorgen aan de basisschool. De kleuters en de kinderen van de lagere school zaten er in spanning te wachten op de komst van de goedheilig man en wisten al de hele week dat er iets extra speciaals te gebeuren viel.

Zwarte piet had vorige week namelijk brieven gestuurd aan de verschillende klassen van het schooltje om te melden dat hij verliefd was op een juf van hun school en had gevraagd of ze hem wouden helpen met zijn grote aanzoek. De hogere klassen mochten de trouwgeloften schrijven, het vierde leerjaar ging op zoek naar het lied voor de openingsdans, de overige klassen moesten ervoor zorgen dat de zaal mooi aangekleed was voor de gelegenheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen