De Chinese toponderhandelaar en vicepremier Liu He.
Volledig scherm
De Chinese toponderhandelaar en vicepremier Liu He. © AP

“Kans dat we iets kunnen doen”: Trump is voorzichtig optimistisch over handelsoorlog met China

EconomieChina toont zich steeds minder bereid om een brede handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Intussen hebben de VS meerdere Chinese bedrijven op een zwarte lijst gezet, waaronder de grote producent van bewakingscamera’s Hikvision. 

6 reacties

  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Trump kan er toch maar moeilijk bezwaar tegen hebben dat China hun economie en hun bedrijven beschermt en protectionistisch en nationalistisch te werk gaat want Trump doet net hetzelfde.
  • dirk belis

    5 jaar geleden
    De enige! (winnaar) zal China zijn.Deze keer zal een land niet!!!! naar de pijpen dansen van de VS en dat word hoog tijd.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Ik denk niet dat de Chinezen er moeten op reken dat hun bedriegelijke wijze van handel drijven nog getollereerd zal worden. In gans de VS zowel bij de Republikeinen als de Democraten is men tot beter inzicht gekomen in de werking en het valse spel dat de Chinese machthebbers spelen, zeker onder Xi-Jinping. Hij is ook langzaam aan alle minderheden (niet Han-Chinezen) aan het uitroeien.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    China kan dit spel nog lang spelen, Amerika niet.
  • Jan Jansens

    5 jaar geleden
    Trump staat met zijn rug tegen de muur het handelsoverschot met China is gestegen in plaats van gedaald en nog verdere import taxen worden volledig door de Amerikaanse burger betaald. Wat hij ook beweerd hij wil zelf heel graag een deal en dit als een overwinning laten klinken terwijl het helemaal niet het geval zal zijn. En er staat een verkiezing en een recessie te wachten voor Trump. China heeft tijd.