iStock
Volledig scherm
© iStock

Beloofde verlaging elektriciteitsfactuur lijkt maat voor niets: “Nog geen 2 euro per jaar voor gemiddeld gezin”

Vóór de verkiezingen had onder meer meerderheidspartij Open Vld de mond vol over een verlaging met 30 procent van de elektriciteitsfactuur. N-VA had hetzelfde plan. Het zou ook makkelijk kunnen, klonk het, door er allerlei kosten uit te halen die niks met ons eigenlijke verbruik te maken hebben. Maar van die belofte blijft nu nog nauwelijks iets over, zo blijkt uit het uitpluizen van het regeerakkoord van de Vlaamse regering door vrtnws. Een gemiddeld gezin zou niet eens 2 euro per jaar minder betalen.

125 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Dat er qua elektriciteit niks te krijgen viel was al duidelijk tijdens het verkiezingsdebat. 6 % btw ? Neen !
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Alsof door de kosten uit de energiefactuur te halen wij die niet op een of andere manier alsnog moeten betalen via de algemene middelen (belastingen). Reken daar bovenop nog een keer de noodzakelijke kost voor de gascentrales (± 13 miljard euro) en je beseft waarom dit een non-discussie is. Bovendien zitten er ook federale bijdragen in de factuur waar de Vlaamse overheids niets kan aan doen.
  • Jan Verstrepen

    4 jaar geleden
    En toch zitten dezelfde leugenaars na een verpletterende verkiezings- nederlaag weer in de regering.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Wanneer komt er nog eens een tijd dat ik ongedwongen en spontaan mijn geld kan uitgeven. En niet voortdurend moet bezuinigen om de volgende aanslagen op de burger op te vangen.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    2 Euro p/j ipv min of meer beloofde 300? 'concrete vraag of de factuur meer naar beneden moet, aarzelde Demir: “Euh, euh, ze mag niet verder stijgen' “Ik vind het heel belangrijk dat mensen hun elektriciteitsfacturen kunnen blijven betalen.” Wat een zielige bedoening is dit toch weer, als ze de stemplicht afschaffen zouden we massaal niet meer moeten gaan stemmen, ze doen toch niet wat ze beloven!