De 19-jarige Harry Dunn.
Volledig scherm
De 19-jarige Harry Dunn. © Facebook

Rel in Verenigd Koninkrijk: vrouw van Amerikaanse diplomaat ontvlucht het land na doodrijden tiener

Een tragisch verkeersongeval heeft tot een grote rel geleid in het Verenigd Koninkrijk én tot diplomatieke spanningen tussen dat land en de Verenigde Staten. Een vrouw van een Amerikaanse diplomaat reed in Engeland een 19-jarige motorrijder dood en ontvluchtte het land toen zij in de gaten kreeg dat ze vervolgd zou worden. Daarbij maakte ze gebruik van haar diplomatieke immuniteit.

47 reacties

  • Jessin Essabri

    5 jaar geleden
    Iemand doodrijden en je diplomatieke immuniteit gebruiken om te kunnen ontkomen. Wat is er toch van deze wereld geworden? Echt een schande is dit!
  • Gertie Daerden

    5 jaar geleden
    Geld en macht, en je komt overal mee weg, zo is onze wereld anno 2019 helaas nog altijd ! Er is nog veel werk aan de mensheid, we zijn nog lang niet gelijkwaardig.
  • Marcela Tehani

    5 jaar geleden
    Boris moet de Amerikanen goed te vriend houden, zeker als hij ambras blijft zoeken met Europa. Zonder de EU of de USA is GB een vogel voor de kat. Een vogel met een groot verleden, dat wel.
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Diplomatieke onschendbaarheid moet aan banden gelegd worden, 'normale' overtredingen (te hard rijden, openbare dronkenschap etc.) moeten gewoon bestraft kunnen worden en niet onder dit mom weggemoffeld kunnen worden
  • jan wuyts

    5 jaar geleden
    diplomatieke onschendbaarheid afschaffen maar ook waar auto s links rijden alleen auto s met L-zijde sturen toelaten en omgekeerd zal de verkeersveiligheid zeker ten goede komen.