Kompany en Simon Davies.
Volledig scherm
Kompany en Simon Davies. © Photo News

Kompany en Anderlecht op het matje geroepen: rol van speler-manager moet verantwoord worden voor licentiecommissie

AnderlechtDe licentiecommissie wil morgen meer uitleg over de rol van speler-manager Vincent Kompany bij Anderlecht. De 33-jarige Kompany heeft momenteel niet de juiste diploma’s op zak om hoofdcoach te zijn bij paars-wit, vandaar dat de licentiecommissie de zaak onder de loep neemt. 

58 reacties

  • Dieter Planckaert

    5 jaar geleden
    Schorsing voor de ganse club en degradatie naar 1B!!!! Zogezegd de grootste club van België??? Die zouden het voorbeeld moeten tonen. Vals spelen en er dan nog niks van bakken.
  • chris cools

    5 jaar geleden
    Dus ook elke ploeg waarvan het bestuur wil dat een speler in het uitstalraam moet staan ,die opgesteld wordt , degraderen.
  • Philippe De Naeyer

    5 jaar geleden
    Davies was T1, dat is toch duidelijk gecommuniceerd? Dat hij volgens de krant weinig gezag had, wil nog niet zeggen dat er iets tegen de regels gebeurd is. Dan kan je ook binnenvallen bij Antwerp, want daar doen de spelers ook hun zin en past de coach het spelsysteem zelfs aan op vraag van de spelers. (Lamkel Ze, strafschopgeval deze week, 2de helft tegen RSCA). Stop met die heksenjacht!
  • François Thoorens

    5 jaar geleden
    De bond heeft gelijk. Maar.....om van zo'n pietluttigheid zo een zaak te maken ? De bond vergeet hoe ze hebben gefaald in de zaak KVM en WLB ! Vraag me ook af of alle arbiters wel de juiste licentie hebben. Niet alleen in de hoogste klasse maar zeker op lager niveau is het triestig te zien hoe een wedstrijd wordt geleid.
  • Marc Coignau

    5 jaar geleden
    Misschien moet men de licentiecommissie eens op het matje roepen, de komst als manager/speler van Kompany werd op een persconferentie aangekondigd en 3 maanden later gaan ze daar eens een spel van maken. Als een club bekend maakt dat ze iets tegen de regels gaan doen is het aan de commissie om deze club meteen te waarschuwen voor eventuele gevolgen.