Sp.a-fractieleider Conner Rousseau.
Volledig scherm
Sp.a-fractieleider Conner Rousseau. © BELGA

Oppositie: “Nu weten we waarom de Vlaamse regering de cijfers heeft achtergehouden”

"De cijfers bevestigen wat we vreesden: er wordt bespaard op kinderen, de wachtlijsten in de zorg zullen alleen maar langer worden en een huis kopen wordt duurder", zegt sp.a-fractieleider Conner Rousseau in reactie op de begrotingscijfers van de Vlaamse regering. “Nu weten we waarom de regering de cijfers de voorbije dagen heeft achtergehouden", aldus Rousseau. Voor Vlaams Belang bevestigen de documenten dat er van een echte ommezwaai in het Vlaamse beleid geen sprake is. “De hardwerkende Vlaming wordt koud gepakt”, klinkt het. Bovendien zijn de oppositiepartijen misnoegd dat de discussie over de begrotingscijfers van de Vlaamse regering dan toch niet zal plaatsvinden in de plenaire zaal (Koepelzaal), maar in een commissiezaal.

150 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Rosa Cockx,echt? Dat plaatje is al zo onterrecht grijsgedraaid.De tekorten zijn onder DEZE regering opgelopen door miljardentransfers naar grote bedrijven en het ontzien van rijke families.Hoe zit dat ook weer met de 2,2 miljard euro dat familie Frére nog aan de staat moest betalen(erfbelasting),diezelfde staat die de familie ALLE financiele voordelen gaf toen Albert Frére nog leefde!
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Doe gewoon verder Conner het moet maar eens gedaan zijn met bv de 32 mandaten van Kennis de 3 jobs van De Wever etc.Zorg voor eerlijke politiek en communicatie en weet dat dat uiteindelijk zal winnen.Mensen zijn de nva leugens beu.
  • Peter Schelfhout

    5 jaar geleden
    Als je ziet hoe hoog de lonen van bepaalde politici zijn dan is het probleem al opgelost door hen een normaal en eerlijk loon uit te keren in plaats van die VIP lonen die normaal alleen toekomen aan Koningen en Presidenten...
  • Tim Lauryssens

    5 jaar geleden
    Dat is politiek: veel beloven en de mensen lokken en eens ze verkozen zijn komt er niets van in huis en is het more of the same. Misschien moeten ze eens gaan kijken en leren bij de noorderburen hoe het moet. Daar hebben ze een overschot op de begroting. Als zij dat kunnen moet dat hier toch ook gaan?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Wel, we kennen de toekomst nu al. Volgende verkiezingen NVA naar af en VB naar omhoog. Treurig toch niet? De oplossing is zo voor de hand liggend. Stop die politieke waanzin met postjes en regeringen, cadeautjes en subsidies, enz... Als er geen geld is hoeft dit niet. Maar stop met de burger weer extra te laten opdraaien voor al die politieke flaters.
  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. Hierop bespaart regering-Jambon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbijslag

    Hierop bespaart regering-Jam­bon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbij­slag

    De Vlaamse regering heeft het parlement na lang aandringen de begrotingsdocumenten bezorgd. Uit de cijfers blijkt dat de begroting volgend jaar voor 436 miljoen euro in het rood gaat. Nadien is er een begrotingsevenwicht en in 2024 tonen de cijfers een licht overschot van bijna 75 miljoen euro. De vrijgegeven cijfers geven ook een overzicht van de meer dan 2,2 miljard euro aan besparingen die de Vlaamse regering de komende jaren plant. Zo moet de Vlaamse overheid het binnenkort met 1.440 minder ambtenaren doen.