President Trump heeft zijn besluit om de handen af te trekken van Syrië verdedigd met de stelling dat de VS er niets meer te zoeken hebben. Het 'kalifaat' van terreurgroep IS is er doelmatig en voor 100 procent verslagen door het Amerikaanse ingrijpen, maar nu brengen we de soldaten terug naar huis, twitterde Trump.
Volledig scherm
President Trump heeft zijn besluit om de handen af te trekken van Syrië verdedigd met de stelling dat de VS er niets meer te zoeken hebben. Het 'kalifaat' van terreurgroep IS is er doelmatig en voor 100 procent verslagen door het Amerikaanse ingrijpen, maar nu brengen we de soldaten terug naar huis, twitterde Trump. © AP

Waarom Trump troepen terugtrekt uit Syrië: “Tijd dat wij ons onttrekken aan belachelijk eindeloze oorlogen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reeks tweets de beslissing verdedigd om troepen terug te trekken uit het noorden van Syrië, waar Turkije op het punt staat binnen te vallen. "Turkije, Europa, Syrië, Iran, Irak, Rusland en de Koerden zullen nu de situatie moeten uitklaren, en wat ze willen doen met de gevangengenomen IS-vechters in hun 'buurt'", tweette de Republikein.

98 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    @Peter Bonacasa. Volgens jou komen die terroristische aanslagen er doordat de VS met hulp van de Koerden IS verdreef? Die rotzooi bedoel je? Jou redeneringen zijn idioot. Wat was er gebeurd indien IS niet verdreven was? Ik geef Trump gelijk. Het wordt hoog tijd dat de VS zich overal terugtrekt. Dat verwijten sommigen de VS toch? Dat ze zich overal moeien? Dan zullen de criticasters zien wat er zoal gebeurt zonder ingreep van de VS.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Waarom? Dat geeft hem weer een pluim om de Nobelprijs voor de Vrede in beslag te nemen! En de veteranen zullen hem ook wel gunstig gezind zijn!
  • Wim Delfs

    5 jaar geleden
    Waarom? Het echte waarom is eerder waarom nu? Hij had dit al veel eerder kunnen doen als het zo belangrijk was. Nee, nu Trump in eigen land in een crisis is beland met een afzettingsprocedure kan een stap als deze alle aandacht afleiden of alleszins vertragen. De ogen van de wereld zijn nu namelijk op iets veel erger gericht. Slim maar ziekelijk.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, dus wij moeten opdraaien voor de rotzooi die de VS in het Midden-Oosten heeft gemaakt, en de kans vergroten op terroristische aanslagen en Europa? Onder die dikke laag sarcasme ligt een compleet idiote redenering.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    President Trump breekt met het oorlogsverleden uit de jaren nà WOII. "Belachelijke, zinloze oorlogen" (uit de jaren 1950 en 1960) zijn exact dezelfde woorden die werden gescandeerd op Woodstock, door de rebelse jongeren van toen, 50j geleden. Zeggen dat je geen oorlog begint als je niet wint, is zeggen: we beginnen er niet meer aan: geen oorlog meer, dus, wat DT betreft. Geen speld tussen te krijgen: is zonder meer vredelievend, tot spijt van wie het benijdt.