In het Vaticaan woonde paus Franciscus vorige week een boomplantceremonie bij met stamoudsten die de aarde zegenden met inheemse gebaren en symboliek. Volgen critici dreigt het werkdocument van de ‘synode van de Amazone’ niet alleen het celibaat te ondermijnen, maar zou het ook een erkenning inhouden van wat ze ‘heidense natuurverering’ noemen.
Volledig scherm
In het Vaticaan woonde paus Franciscus vorige week een boomplantceremonie bij met stamoudsten die de aarde zegenden met inheemse gebaren en symboliek. Volgen critici dreigt het werkdocument van de ‘synode van de Amazone’ niet alleen het celibaat te ondermijnen, maar zou het ook een erkenning inhouden van wat ze ‘heidense natuurverering’ noemen. © AP

Zet de paus in het regenwoud de deur open voor getrouwde priesters?

In Rome buigen 260 kardinalen, bisschoppen, priesters en leken zich de komende drie weken over de toekomst van de kerk in het Amazonegebied. De ‘synode van de Amazone’ focust op de milieu- en klimaatcrisis, armoede en migratie. Maar critici vrezen dat de vernieuwingsdrang van paus Franciscus de deur openzet voor gehuwde priesters.

4 reacties

  • pascal pilchard

    5 jaar geleden
    god verandert blijkbaar regelmatig van gedacht in de kerk, wat eerst doodzonde was is plotseling een zegen, wie eerst voor zulke zaken naar de hel ging, gaat nu naar de hemel?
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Uitzonderlijk, in afgelegen gebieden... dat zegt al genoeg.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Ja, maar gehuwde priesters lost het probleem niet op. Kijk maar naar de protestantse kerken in Europa. Ook in die kerken tiert een knijpend tekort van voorgangers in godsdiensten.
  • Jacques Mertens

    5 jaar geleden
    Zo te zien is hij vergeten welke godsdienst hij vertegenwoordigt. Dat zal de leeftijd zijn.