Europese vlaggen wapperen voor het gebouw van de Europese Commissie in Brussel.
Volledig scherm
Europese vlaggen wapperen voor het gebouw van de Europese Commissie in Brussel. © REUTERS

Betalingsachterstand EU-begroting blijft oplopen

De betalingsachterstand van de Europese Unie blijft oplopen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Europese Rekenkamer. In 2018 was er een verschil van 281,2 miljard euro tussen de vastleggingen en de effectieve betalingen, een nieuw record.

13 reacties

  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Zoals e VN deze geldverslinderen en nutteloze organisatie gewoon afschaffen dat zou pas goed zijn maar ja ???.
  • Daniel Wouters

    5 jaar geleden
    De euopeese Unie een slapende draak,het failliete Thomas Cook hadden ze niet zien aankomen,nu staan er in de zuiderse landen duizenden mensen op straat die in het toerisme werkten,moesten ze met deze landen samengewerkt hebben voor Thomas Cook in falling ging om eventueel een tijdelijke lenning te verstrekken dan had men veel miserie kunnen voorkomen,maar ja deze instelling reageer altijd te laat.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Reken je rijk... of arm. Als "gewone" burger moet je zó niet budgetteren want dan heb je na 3 maanden al de ene deurwaarder na de andere op bezoek.
  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    Ha daar hangt turtelboom uit!was al benieuwd waar die gesponserd werd.zal wel via de gucht en vethofstad zijn.altijd dezelfde profiteurs dat in een of ander commisie zitten die ze zelf oprichten om wat postjes bij te maken.kan daar leren frauderen.
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Hun loon zal toch zeker op tijd wordt gestort!!