Extinction Rebellion-aanhangers worden in Westminster, Londen, gearresteerd door de politie.
Volledig scherm
Extinction Rebellion-aanhangers worden in Westminster, Londen, gearresteerd door de politie. © EPA

Bijna 300 arrestaties bij klimaatprotesten in Londen

In het centrum van Londen heeft de politie bijna 300 mensen opgepakt die deelnamen aan de klimaatprotesten op initiatief van milieuorganisatie Extinction Rebellion (XR). Duizenden activisten blokkeerden gisteren bij de start van de twee weken van ‘internationale rebellie’ belangrijke wegen en minstens twee bruggen.

4 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    En wat is er nu veranderd? Wat doen die betogers zelf om hun verontwaardiging vaste grond te geven?! Hebben ze hun gsm, tablets, flatscreens en auto's nu allemaal buitengegooid?! Zou toch wel moeten want allemaal overbodig en vervuilend toch! Verwarmen ze zich thuis nu met bibberen, of hebben ze hun brandstof voor de winter toch maar aangevuld, hebben ze al hun geplande vakanties met het vliegtuig nu geannuleerd? Nee?! Dan zijn het eigenlijk wel allemaal hypocrieten nietwaar...
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter al de Bedrijfleiders oppakken die met hun bedrijven het Milieu zwaar aantasten en liever snelle winsten willen dan investeren in een snelle oplossing voor hun vervuilende manier van Produceren van vervuilende producten ?! Te beginnen met de Scheepvaart en hun enorme vervuilende Mega schepen die meer dan 300 ton smerige smurry Stoken per dag !?
  • WILLIAM TAELMAN

    5 jaar geleden
    In Londen zijn ze wat kordater dan in België
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    prima initiatief, goed om te zien dat het niet enkel schoolgaande jeugd is die meebetoogt