Mensen dienen vaak plannen in om een huis te renoveren, maar stiekem slopen ze het bijna volledig.
Volledig scherm
Mensen dienen vaak plannen in om een huis te renoveren, maar stiekem slopen ze het bijna volledig. © © Bart Leye

Orde van Architecten: “Meer dan helft van renovaties zijn verdoken nieuwbouwwoningen”

BinnenlandDe Orde van Architecten wil dat het btw-tarief voor wie een huis sloopt en heropbouwt in heel Vlaanderen daalt van 21 procent naar 6 procent. Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten, gaat ervan uit dat meer dan de helft van de totaalrenovaties in Vlaanderen eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen zijn. Dat bericht de VRT nieuwsredactie.

23 reacties

  • Lou Bakker

    5 jaar geleden
    Aan de ene kant klaagt men dat er teveel regeltjes zijn in belgie en aan de andere kant kan de belg niet zonder. Geef de burger een beetje vrijheid en ze kunnen er niks mee. En dan nog maar te zwijgen van de klikspaan mentaliteit. Belgie is een leuk land maar de bewoners zijn zeikerds. Ik merk het elke dag.
  • Johny matheeuwsens

    5 jaar geleden
    Nieuwbouwwoningen bouwen voor minder dan 200.000 euro en verkopen voor 350.000 .Dat is de realiteit vandaag, wie wordt daar rijk van ?.Zeker niet de onwetende mensen,isolatie en bouwmaterialen zijn helemaal niet zo peperduur.
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    @jan hertogs: niet belet U om Zelfstandige de worden. Van hetgeen U aanhaalt kan ik als Kleine Zelfstandige enkel dromen!
  • Marc LInden

    5 jaar geleden
    welke architect of aannemer zou deze deur toch kunnen geopend hebben??? wie staat daar te metsen....2 noordpolen en 1 zuidpool
  • willem coopman

    5 jaar geleden
    Als alle controles afgeschaft zijn hebben bouwheren en architecten vrij spel. Nu doen ze alsof hun neus bloedt, maar ze zijn/ waren maar al te goed op de hoogte van deze praktijken. Alle hooggeschoolde goedverdienende Belgen zitten in dit systeem, oplichten en poen scheppen! De opeenvolgende regeringen of ze nu zwart of groen waren hebben dit alles mogelijk gemaakt, maar dit zijn dan ook vooral "juristen"!