Direct naar artikelinhoud
Kortrijk

Schuldig verzuim? Parket zoekt 8 mensen die niet ingrepen terwijl man overleed op Grote Markt Kortrijk

De 45-jarige man stierf aan een bankje op de Grote Markt in Kortrijk.Beeld Henk Deleu

Het Kortrijkse parket is een onderzoek gestart naar acht passanten die in Kortrijk een stervende man voorbijliepen, maar niks deden om hem te helpen. Ze riskeren vervolgd te worden voor schuldig verzuim.

De man zocht vorige week woensdag, kort na middernacht, met wankele tred een bankje op, op de Kortrijkse Grote Markt. Hij zakte er in elkaar en bleef levenloos liggen. Passanten belden de hulpdiensten maar die konden niks meer doen voor de 45-jarige man uit Wevelgem. Uit onderzoek blijkt echter dat er ruim twee uur verstreken tussen het moment dat de man in elkaar zakte en het tijdstip dat de hulpdiensten werden gealarmeerd. Beelden van bewakingscamera’s op de Grote Markt tonen dat aan. 

Schuldig verzuim

In die tijd passeerden acht mensen langs of in de buurt van de stervende of intussen gestorven man. Geen van hen deed echter iets om de man te helpen. De politie analyseert nu de camerabeelden om de acht passanten te kunnen identificeren. Voor een aantal van hen is dat intussen gelukt. “De rest volgt”, zegt Tom Janssens van het Kortrijkse parket. “We denken eraan hen te vervolgen wegens schuldig verzuim.”