Bourgeois (r.) en Demotte (m.) brengen op 4 november verslag uit bij Koning Filip.
Volledig scherm
Bourgeois (r.) en Demotte (m.) brengen op 4 november verslag uit bij Koning Filip. © Photo News

Koning Filip stuurt Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) het federale veld in

Koning Filip heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aangesteld als preformateurs voor de eventuele vorming van een federale regering. De twee moeten nagaan of een regering met PS en N-VA, de twee grootste partijen in de twee taalgroepen, kans op slagen heeft. Op 4 november brengen ze verslag uit aan de koning.

79 reacties

  • Rudy Reynders

    5 jaar geleden
    Almacy zou beter zwijgen, parasieteert op de dossen om federaal aan boord te kunnen. Zelf geen eigen, degelijk programma, waar is calvo het is stil bij hem. Groen kom eerst met een haalbaar en realistisch programma dat niet de middenklasse raakt. Deze klasse zal het doen.
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Een scheiding van Belgie hoeft niet enkel weg van extreme partijen die maar een minderheid hebben en doen alsof zij alles zullen doen wat ze wensen.Federaal moet eerst en vooral een federale kieskring hebben zodat ALLE Belgen op iedereen stemmen die zij het best geschikt acht en niet laat beiinvloeden door nutteloze dromen die enkel veel geld kosten aan alle burgers
  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Leo Peeters-Duym, u spreekt van vetpotten waarom zou uw racistische partij zo graag mee aan die vetpotten zitten, hopelijk laat geen enkele partij dat toe.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Als het blijkt dat je om mee aan de vetpotten te zitten alle kiesbeloftes en partijstandpunten overboord moet gooien, ga dan voor de oppositie. Het kwaadaardige van De Wever is dat hij voor de verkiezing wist dat hij het merendeel van zijn kiezers zou moeten bedriegen. Of had hij gedacht dat N-VA de absolute meerderheid zou behalen?
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    Laat de criticasters de SPA en Groen het maar oplossen want zij kunnen alles beter hebben wij gezien uit het verleden, in de federale regering stappen is zelfmoord van de NVA en dan zullen de geschenken uit de lucht vallen maar wel op de poef