AFP
Volledig scherm
© AFP

Piloten dagen Boeing voor de rechter voor “doelbewuste misleiding” over 737 MAX

LuchtvaartDe pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de vakbond en zijn piloten "doelbewust misleid" over de 737 MAX, klinkt het. Het vliegtuigmodel staat al maandenlang wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes. De vakbond eist minstens 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) schadevergoeding.

6 reacties

  • Eddy Maes

    4 jaar geleden
    @Maarten Antonis: als je een vliegreis boekt, ga je dan eisen met welk type vliegtuig je wilt reizen? Ik weet dat nooit van te voren hoor.
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    5 jaar geleden
    Goed nieuws voor de Chinezen die zelf hun vliegtuigen ontwikkelen, of doelbewust? Airbus moet maar opletten.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Wanneer andere belangen groter worden en de druk hoger door eisen van investeerders en beleggers, dan kom je op een punt dat het mis kan gaan. Hier ging het dus als bewijs, twee keer goed fout.
  • Maarten anthonis

    5 jaar geleden
    Ik stap van mijn leven niet in een boeing 737 max , de software update verandert niets aan de constructie van het vliegtuig , dat duidelijk niet volledig aan de normen voldoet , bij een fout van de piloot is het bijna niet onder controle te krijgen , daar wil je toch niet inzitten , dat ze ze maar verwerken tot schroot .
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Beurs, aandelen, winst alles gaat vooraf de veiligheid