Feel good food: Loïc maakt pizza met twee toppings
LoicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: pizza met twee toppings.
Meer recepten vind je op VTM Koken.
Ingrediënten:
- 200ml water
- 300g bloem
- 1g gist
- 1 blik gepelde tomaten
- ½ courgette
- 1el ricotta
- 1el roomkaas
- 1el parmezaanse kaas
- nootmuskaat
- 1 bol buffelmozzarella
- verse basilicum
- chorizo
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor aan 300°C (of aan de hooste temperatuur).
2. Doe 200ml water en 300g bloem in een mengkom.
3. Voeg een snuif zout en 1g gist toe.
4. Laat 20min kneden in de keukenrobot.
5. Doe een blik gepelde tomaten in een kom en breek ze.
6. Breng op smaak met zout.
7. Snijd een halve courgette in plakjes en doe er olijfolie over.
8. Kruid af met peper en zout.
9. Leg ze op de grill.
10. Bol het deeg op en laat het 2u rijzen in een kom met wat olie.
11. Snijd een stukje chorizo in plakjes.
12. Meng 1el ricotta, 1el roomkaas en 1el parmezaanse kaas.
13. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
14. Kneed het deeg opnieuw tot alle lucht er uit is.
15. Verdeel het deeg in twee, bol op en laat 48u rijzen in de koelkast.
16. Bebloem het deeg en trek open tot een pizzabodem.
17. Voeg 2el tomatensuas en stukjes mozzarella toe.
18. Zet de pizza in de oven en laat bakken tot die krokant is.
19. Werk af met verse basilicum.
20. Bestrijk de bodem met de kaastopping.
21. Voeg gegrilde courgette en chorizo toe.
22. Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKelly Verlinden