Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na de evacuatie van het parlement.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na de evacuatie van het parlement. © BELGA

Geen bom gevonden in Vlaams parlement, begrotingsdebat gaat donderdag verder

Het Vlaams parlement in Brussel is rond 14.30 uur ontruimd na een telefonische bommelding, die binnenliep tijdens de bespreking van de begroting van de nieuwe regering-Jambon. De discussie werd opgeschort en het parlement gaat vandaag niet meer opnieuw open. Volgens de diensten van het parlement is er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. Dat evenement is intussen afgelast. Na een grondige sweeping gaf de politie het gebouw rond 17 uur opnieuw vrij, er werden geen explosieven aangetroffen.

15 reacties

  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Volgens cijfers van de nederlandse supermarktbranche hebben Belgen nu al meer uitgegeven als over alle twaalf maanden van vorig jaar. Met nog drie maanden en de feestdagen voor de deur wil dit zeggen dat er nu dus al miljarden aan inkomstenverlies is. Welke politieker durft dit aan te snijden in het begrotingsdebat.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Ze waren direct wakker en pech voor wie voor een keer ging.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    En van wie was de bommelding komt de meerderheid wel goed uit he?
  • jan De Borger

    5 jaar geleden
    En op woensdag wordt er niet gewerkt of wat...
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Homans had 10 minuten nodig m te beslissen. Een normaal mens beslist voor de evacuatie in 2 seconden als ze zoiets van de politie te horen krijgen