Politievakbond NSPV haalt uit naar Antwerps korpschef na leegloop drugsteam: “De wereld op zijn kop”

© rr

Volgens politievakbond NSPV heeft de Antwerpse korpschef Serge Muyters het diensthoofd van zijn drugsondersteuningsteam (DOT) onterecht de hand boven het hoofd gehouden bij het conflict binnen het team dat intussen tot het gedwongen vertrek van vier speurders en het vrijwillig opstappen van nog eens zeven anderen zou hebben geleid. De vier opzijgeschoven speurders zijn volgens het NSPV “klokkenluiders” die “favoritisme en een te autoritaire leiderschapsstijl” van de leidinggevenden van het team aan de kaak probeerden te stellen.

gjs

Het DOT is een gespecialiseerd politieteam dat de voorbije jaren honderden drugsdealers van de Antwerpse straten heeft gehaald. Momenteel telt het nog slechts vijf leden. “Tijdens de zomerperiode hebben vier leden bij de korpschef verschillende problemen aangekaart in de hoop een andere leidinggevende te krijgen om de rust te laten terugkeren”, zegt Luc Goos van vakbond NSPV. “De korpschef heeft daarop intern enkele mensen aangeduid om bemiddeling op te starten en heeft de vakbonden ingelicht. Uiteindelijk heeft hij echter de leidinggevende behouden en de klokkenluiders bestraft. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. Zeven anderen hebben vervolgens aangegeven dat ze ook niet meer verder wilden.”

NSPV wil de kwestie op tafel leggen bij het volgende interne overlegcomité, hoopt op federaal overleg over de zaak en spreekt zelfs van een mogelijke stakingsaanzegging. “Een vijftal vertrokken medewerkers is intussen al akkoord gegaan met een overstap naar de mobiele eenheid”, zegt Goos. “Maar dat is een stap terug voor hen en iets helemaal anders dan echt onderzoekswerk. Ik vrees echter dat de meesten zich vanaf nu ‘low profile’ zullen willen houden om hun carrière niet nog meer te schaden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen