Turkije wil Koerdische milities op afstand houden die volgens de regering in Ankara net als de Turks-Koerdische PKK uit terroristen bestaan. De Syrische Democratische Strijdkrachten, met als voornaamste bestanddeel de Koerdische YPG, hebben met steun van vooral de VS de jihadisten van IS uit het noordoosten van Syrië verdreven.
Volledig scherm
Turkije wil Koerdische milities op afstand houden die volgens de regering in Ankara net als de Turks-Koerdische PKK uit terroristen bestaan. De Syrische Democratische Strijdkrachten, met als voornaamste bestanddeel de Koerdische YPG, hebben met steun van vooral de VS de jihadisten van IS uit het noordoosten van Syrië verdreven. © AFP

Trump verzekert dat VS de Koerden niet in de steek gelaten hebben, “Als Turkije iets ‘overdreven’ doet, zal ik hun economie totaal vernietigen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag verzekerd dat de Verenigde Staten de Koerden niet in de steek gelaten hebben. Dit, twee dagen na de aankondiging dat de Amerikaanse troepen zich zullen terugtrekken uit het noorden van Syrië, dicht bij de Turkse grens. Inmiddels maakte het Witte Huis ook bekend dat de Turkse president Erdogan is uitgenodigd voor een bezoek aan Washington om het probleem in Syrië te bespreken. Het bezoek zal doorgaan op 13 november. 

26 reacties

  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    De Turkse economie vernietigen is toch simpel: stuur ze allemaal terug....
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Wie hecht er nu geloof aan wat die oranje clown zegt. Anderzijds heeft de Turkse economie echt niet veel nodig om overkop te gaan. Hoe zit het trouwens met de Turkse boycot op Amerikaanse goederen? Niet veel meer van gehoord.
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Ankara beschouwt die Koerden als een terroristische groep, m.a.w. Ankara beschuldigt Amerika ervan om samen met terroristen te hebben gewerkt.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Trump werd verkozen omdat heel wat Amerikanen niet voor Hillary Clinton wilden stemmen. Dus heel wat hebben niet voor Trump gestemd maar tegen Clinton! Laten we hopen dat er andere kandidaten zijn voor de volgende verkiezingen!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Nu hij de republikeinse steun voelt afbrokkelen trekt de 'grote onovertroffen wijze' zijn 'kak' terug in.