Volgens topvrouw Kristalina Georgieva kent de wereldeconomie dit jaar waarschijnlijk de laagste groei in bijna een decennium.
Volledig scherm
Volgens topvrouw Kristalina Georgieva kent de wereldeconomie dit jaar waarschijnlijk de laagste groei in bijna een decennium. © AFP

IMF ziet wereldeconomie verder afzwakken en voorspelt laagste groei in tien jaar tijd

De aanhoudende handelsoorlog begint steeds meer zijn tol te eisen. Het Internationaal Monetair Fond (IMF) moet zijn groeiramingen voor de wereldeconomie daarom verder naar beneden bijstellen. Volgens topvrouw Kristalina Georgieva kent de wereldeconomie dit jaar waarschijnlijk de laagste groei in bijna een decennium.

13 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Ik pleit voor een soort AI IMF. Je spreekt de regels voor de protocol af met alle landen die willen participeren. Daarna kunnen de regels automatisch uitgevoerd worden, zonder menselijke tussenkomst. Eventuele veranderingen dienen met een soort van meerderheid genomen te worden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het was nochtans Lagarde van het IMF die destijds pleitte voor het opdrijven van de consumentenprijzen met 20% en het pluimen van de spaarders. Wat de centrale bank nu probeert te doen. Die hebben wel een enorm probleem gecreëerd. Want als de rente terug naar omhoog gaat kunnen banken die niet verhalen op leningen afgesloten met een vaste rentevoet. En ondertussen wordt een schuldenberg gecreëerd die ons leidt naar een nieuwe financiële crisis.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Met dank aan de E wagen fobie .Een wagentje van 10000 a 12000€ is nog te kopen voor de meeste ,de goedkoopste E versie zal dik dubbele kosten en gaan de meesten niet meer kunnen kopen.
  • Nadine Abe

    5 jaar geleden
    Als ik maar 100€ heb kan ik er maar 100€ opdoen , als IMF nu eens voort doet met hetgene zij hebben , zou al een voorbeeld zijn voor de bevolking .
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Al die constructies ,topvrouwen,topheren zijn niet gemaakt om de wereldeconomie vooruit te helpen, die zijn enkel gemaakt voor eigen geldgewin. Een clan die het kapitaal verdeeld onder vrienden,kennissen en medestanders en de zaken zo ingewikkeld mogelijk maakt om aan de slag (poen scheppen) te blijven. Zeer weinige van deze bendes zijn productief voor de maatschappij , integendeel kosten ze miljoenen en dan spreekt men overal van “tekorten”. Ge moet maar durven, revolte op komst!