© Belga

Scheidsrechter Serge Gumienny: “Waarom werden wij als hooligans behandeld?”

Serge Gumienny is niet te spreken over de manier waarop de scheidsrechters behandeld werden voor de tumultueuze derby tussen Charleroi en Standard. Hij en zijn assistenten werden grondig gefouilleerd. “En dat terwijl de echte hooligans door de mazen van het net glipten.” De ref uit Sint-Truiden besliste na het wangedrag van de supporters om vroegtijdig een einde te maken aan de partij.

pivan

Niet alleen de scheidsrechters zelf werden van kop tot teen gecontroleerd. Ook hun busje werd volledig overhoop gehaald door de ordediensten. “Dat stoort mij, omdat wij zo als hooligans behandeld werden”, aldus Gumienny. “En dat terwijl de echte hooligans door de mazen van het net glipten. Op dat vlak moet men zich dringend beraden.”

Match gestaakt

Een dag na zijn besluit om de match te staken, staat hij nog steeds achter zijn beslissing. “Ik heb ook van de bond te horen gekregen dat ze mij daarin steunen. Ik heb mijn verslag voor 10 uur ’s ochtends ingediend. Het bondsparket zal dat nu bestuderen en dan is het wachten op een uitspraak.”

Ook in de vorige editie van Charleroi-Standard liep het mis. Luc Wouters zag zich toen gedwongen om de wedstrijd een tijd stil te leggen. “De match begon al met vertraging omdat de zichtbaarheid beperkt was door het afsteken van Bengaals vuur”, opent de burgemeester van Lummen. “Daarna ontplofte er een bommetje en heb ik door de stadionspeaker laten afroepen dat de match beëindigd zou worden als dat opnieuw zou gebeuren. Toch trekken we niet met knikkende knieën naar ginder. Als dat ooit zou gebeuren, zou de situatie te ver geëscaleerd zijn. Laat ons ervan uitgaan dat dit de laatste keer is dat zoiets gebeurt.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer