Merlion Park in Singapore.
Volledig scherm
Merlion Park in Singapore. © AFP

Singapore heeft meest concurrerende economie ter wereld, België zakt naar 22ste plek

Singapore heeft de meest concurrerende economie ter wereld terwijl Nederland van alle Europese landen het best scoort. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF). België zakt een plaatsje, van de 21ste naar de 22ste plek.

17 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    We zijn in een competietiemaatschappij beland,desnoods ten koste van waar het ECHT om gaat..een RUSTIG leven (welzijn) zonder dwang te moeten werken voor overconsumptie. Maar het neoliberaal gedachtengoed tracht met alle middelen de wereld in wurggreep te houden ten koste van een leefbare planeet.
  • jos dedecker

    5 jaar geleden
    Gino, Nederland staat op de 5e plaats van de meest gelukkige landen volgens de VN, Belgie slechts 18e. Het is nogal evident dat er een correlatie is tussen economische welvaart en geluk.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De enige vraag die er echt toe doet is: waar zijn de mensen het gelukkigst.
  • Lucas Balieu.

    5 jaar geleden
    Sobek , noem eens 5 punten op waarin België iedereen in de wereld voorbij is gestreefd? A.u.b, geen bier en chocolade of belasting ontduiken. -:)
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Inderdaad, maar het is niet het enige wat telt. Ik zou niet in Singapore willen wonen en in Nederland eigenlijk ook niet.