woensdag 9 oktober 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voor Limburg is het project een primeur. Kopers van appartementen in de Kapertoren zullen er eerst gebruik van kunnen maken. rr

Vastgoedbureau bouwt, bemeubelt én verhuurt uw appartement

HasseltU wilt investeren in vastgoed, maar hebt geen tijd om het in te richten en geen zin om huurbaas te spelen? Dat kan. Projectontwikkelaar Kolmont start met een nieuwe formule waarbij u enkel nog moet betalen. Een primeur in Limburg.

Wie aandelen wil kopen, moet enkel zijn geld storten en de bank doet de rest. En zo moet het ook kunnen voor investeringen in vastgoed, vindt de Hasseltse projectontwikkelaar Kolmont. Daar is volgens CEO Tom Deckers ook steeds meer vraag naar. “Veel investeerders hebben een druk leven en hebben geen tijd of zin om zich bezig te houden met de inrichting of de verhuur van een appartement. Maar vastgoed blijft wel interessant. Daarom willen we het hen zo gemakkelijk mogelijk maken. Met onze nieuwe service ‘Kolmont Invest’ willen we hen volledig ‘ontzorgen’.”

Hoe ver die ‘ontzorging’ gaat, kiest u zelf. Maar wie wil, moet enkel nog betalen en vervolgens de huurgelden ontvangen. “Van de zoektocht naar een huurder, het ophangen van de gordijnen of die urenlange schilderwerken moet hij of zij zich, desgewenst, niets aantrekken”, zegt Matthias Leys, commercieel directeur bij Kolmont. “We kunnen het zelfs volledig bemeubelen. Ook de verhuur kan via ons lopen. De naam van de eigenaar komt nog wel op het contract, maar zijn contactgegevens staan er niet op. Bij een defecte douche of een verstopt toilet zullen wij dus ook voor een oplossing zorgen.”

Kapertoren

Het principe bestond al in Antwerpen en Brussel. Maar voor Limburg is het een absolute primeur. Kopers van appartementen in de Kapertoren zullen er eerst gebruik van kunnen maken. Met 16 verdiepingen en 74 appartementen en stadslofts wordt dat de hoogste woontoren van Hasselt. Een cityloft is te koop vanaf 165.000 euro, een appartement met één slaapkamer vanaf 190.000 euro, met twee slaapkamers vanaf 240.000 euro. Voor de verhuurservice betaalt u uiteraard bij. “Maar het is niet zo dat wij daar veel op willen verdienen”, zegt Deckers. “Voor de verhuurservice vragen wij bijvoorbeeld de prijs van één maand huur. Daar zit amper een marge op. Wij zien dit eerder als een service naar onze investeerders toe die zorgeloos willen verhuren en investeren.”

Van de zoektocht naar een huurder, het ophangen van de gordijnen of die urenlange schilderwerken moet de investeerder zich, desgewenst, niets aantrekken Matthias LEYS commercieel directeur bij Kolmont

Toch zullen niet meteen alle appartementen in de Kapertoren opgekocht kunnen worden door investeerders. Kolmont streeft naar een evenwicht tussen de verkoop aan eigenlijke bewoners en mensen die willen investeren. “De verdeling hangt een beetje af van de vraag, maar momenteel gaat wij uit van 60-40 in het voordeel van de eigenlijke bewoners”, zegt Leys. “Al hebben we dat ook niet helemaal in de hand. Een investeerder kan er uiteindelijk zelf gaan wonen, en een bewoner kan besluiten om het toch nog te verhuren.”

Volgens Kolmont zijn er al veel positieve reacties van geïnteresseerde kandidaat-investeerders. Later zal de service ook beschikbaar worden voor andere woonprojecten.

  Serge Minten

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws