Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Hond stapt op geladen revolver en schiet per ongeluk vrouw neer

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma is in haar been geschoten door een hond. De labrador sprong op een geladen revolver toen de vrouw samen met de eigenaar van de hond in de auto bij een spoorovergang zaten te wachten. 

15 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Een revolver moet niet opgespannen zijn (de haan) om te kunnen schieten, het vergt wel een hele inspanning om dan de trekker over te halen...daarom : dubble action, haan is opgespannen...en dan kan je gemakkelijk de trekker overhalen...daarom ook de zwaantjes hadden vroeger revolvers op de moto...daar zaten enkel 5 patronen in, uit vuiligheid, want mochten ze eventueel "slecht" vallen, stuit de slagpin op een lege kamer ....daarom 5 patronen.(9mm-)
  • Bert D'Hondt

    5 jaar geleden
    Bizar verhaal, zeker als je weet hoe een revolver werkt. Dat een pistool al gekamerd is kan ik aannemen, maar bij een revolver moet de haan toch al opgespannen zijn vooraleer je kan vuren? Of die hond heeft de trekker overgehaald, wat toch nog een lange weg is aangezien hij niet opgespannen is...
  • censor

    5 jaar geleden
    Een revolver heeft geen veiligheid...daarom steken er maar 5 patronen in de 'trommel', die voorzien is voor 6 patronen....single action dubble action: dubbelaction : de haan is opgespannen...single action de haan is niet opgespannen....dus die hond trapte op revolver die in dubble action gereed lag...wat heel dom is.
  • STEFAN Vanderlinden

    5 jaar geleden
    Jan Schraepen: Er is in Amerika geen meerderheid om de wapenwet te versoepelen. Die mensen denken anders dan wij.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Wie zo nonchalant met wapens en munitie omspringt vraagt om miserie. En nu gaan ze ginder de hond nog de schuld geven, zeker?
  1. Dochter die haar doodgeschoten moeder vond getuigt: “Ik heb haar geknuffeld en heb haar nog gevraagd of die smeerlap dat gedaan had”

    Dochter die haar doodgescho­ten moeder vond getuigt: “Ik heb haar geknuffeld en heb haar nog gevraagd of die smeerlap dat gedaan had”

    Op het assisenproces van haar vader Lei B. (71) getuigde de jongste dochter van slachtoffer Josée Widdershoven moedig over de avond van 13 december 2009, toen ze na enkele uren bang zoeken haar moeder vond in haar wagen in de garage van hun woning aan de Brugstraat in Vucht. Doodgeschoten, haar gelaat vol bloed. “Ik zag onmiddellijk dat ze overleden was en dat er niets meer aan te doen was. Ik bleef maar herhalen dat ik veel van haar hield en dat ze me niet alleen mocht laten. Ik heb haar geknuffeld en ik heb haar nog gevraagd of die smeerlap dat gedaan had.” Overtuigd was ze zelf, dat haar vader Lei B. (71) ook uitgevoerd had wat hij al jaren had aangekondigd. Na de dood van haar mama bleef ze samen met haar zus met de schrik zitten dat haar vader ook hen iets zou aandoen. “Want hij had me verwittigd dat hij me wel wist te vinden.”
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Biden verzekert Netanyahu van inzet Washington voor veiligheid Israël

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Biden verzekert Netanyahu van inzet Washington voor veiligheid Israël

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu nogmaals verzekerd van zijn ‘ijzersterke inzet’ (ironclad commitment) voor de veiligheid van Israël. Dat meldt het Witte Huis. De twee leiders spraken elkaar telefonisch. Hamas heeft het laatste Israëlische voorstel rond een wapenbestand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het naar eigen zeggen bestuderen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 28 april terug.