© Liesa Haekens en Annelore Broux

© Liesa Haekens en Annelore Broux

thumbnail: null
thumbnail: null

Julie Meyers sportieve ambassadeur van Hasselt

Zaterdag 3 december werd tijdens een galadiner in De Barrier (Houthalen) voor de achtste maal de 'Ambassador Award' uitgereikt door Hasseltse ondernemers, Gouverneur Herman Reynders en de schepen van Sport Habib Quakili. Een trotse Julie Meyers, gymnaste bij de Hasseltse club ‘Sta Paraat’, mocht het beeldje in ontvangst nemen.

Chretien Paesen

Ambassador Award

De Ambassador Award is een prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan een sportieve Hasseltse jongere tussen 12 en 18 jaar die omwille van bijzonder geleverde sportprestaties Hasselt in de kijker heeft geplaatst. De prijs is een kunstwerk en geldprijs voor de winnaar en zijn club. Bovendien ontvangt de club een oorkonde en de vermelding op het kunstwerk aan de Molenpoort. Julie is de tweede sportster van “Sta Paraat” die deze prijs in ontvangst mocht nemen.

Tokio 2020

Julie Meyers, een 16 jarige beloftevolle gymnaste bij de Koninklijke Turnkring “Sta Paraat”, een vereniging die al 65 jaar actief is in Hasselt. Haar grote verdiensten zijn onder meer de deelname aan vele buitenlandse gerenommeerde wedstrijden zoals European Youth Olympic Festival2015 (Georgië), Elite Gym Massilia 2015 (Frankrijk), Gymnix Challenge 2016 (Canada), Europees Kampioenschap 2016 (Zwitserland), … Zij is tevens teamgenote van Nina Derwael, die afgelopen jaar in Rio schitterende tijdens de Olympische Spelen. Haar ambitie is om in 2020 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer