Het parlement werd gisterennamiddag ontruimd na een telefonische, Engelstalige bommelding.
Volledig scherm
Het parlement werd gisterennamiddag ontruimd na een telefonische, Engelstalige bommelding. © BELGA

Verdachte bommelder Vlaams parlement opgepakt, ontruiming gebeurde pas twee uur na melding

Er is een vermoedelijke dader geïdentificeerd van de bommelding in het Vlaams Parlement die gisterennamiddag plaatsvond. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een man die in Oost-Vlaanderen woont. Het onderzoek naar de feiten wordt dan ook in handen gegeven van het parket Oost-Vlaanderen. De verdachte is opgepakt en wordt verhoord. Overigens werd het parlement pas twee uur na de bommelding ontruimd, zo is HLN uit goede bron gemeld.

26 reacties

  • james vroman

    4 jaar geleden
    Brussel is geen vlaamse stad ...Brussel is een zelfstandig gewest .
  • Erik Moens

    4 jaar geleden
    Een man uit Oost-Vlaanderen… Dus 'onpartijdige' Liesbeth was wat te snel met haar verdachtmakingen.
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Dreigen met een bom =angst aanjagen=terreur en daar is het om te doen. Blijkbaar weten homans en co dat niet...en als ze de bommelding serieus genomen hadden, gingen ze zeker niet als doelwitten voor het gebouw staan.maar allez, nu kunnen ze eens polsen wat de publieke opinie vindt als de vlaamse dievenregering wordt bedreigd.
  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Els Vervoort vraagt ""Wat doet een Vlaams parlement eigenlijk in Brussel?" Antwoord: het Vlaams parlement is gevestigd in de hoofdstad van Vlaanderen, namelijk Brussel. Een betere vraag is : waarom laat men het Vlaams parlement gebruiken door gewelddadige bewegingen ? Eerst een bommelding is voor hen abnormaal. Bommen laten afgaan is voor hen dagelijkse kost. Voorkom dit door het Vlaams parlement niet meer te verhuren aan zo'n groepen aub.
  • René Mattyns

    4 jaar geleden
    De klucht gaat verder, twee uur na de melding gaat iedereen al lachend buiten.We mogen er op kijken, das ook al iets.