.
Volledig scherm
. © AP/AFP

Turks leger start na bombardementen ook grondoffensief tegen Syrische Koerden: “Al zeker 15 doden”

Na het luchtoffensief is Turkije nu ook aan een grondoffensief begonnen in Syrië. Een bombardement op een dorp ten westen van de noordelijke Syrische stad Ras al-Ain heeft al zeker twee burgers gedood en evenveel verwond, zo heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) aangehaald. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) spreekt van minstens vijftien doden, onder wie acht burgers van wie twee kinderen.

392 reacties

  • frans vereken

    5 jaar geleden
    De helden van deze eeuw aan hun lot overlaten is een verantwoordelijkheid voor de VN.
  • joachim albert

    5 jaar geleden
    We mogen niet vergeten dat Koerden ons gered hebben van IS, hen nu niet steunen zou laf zijn en héél ondankbaar. Moedig volk maar tegen Turks leger onmogelijke strijd. EU moet helpen zelfs al weten we dat we overstroomd gaan worden door asielzoekers. Doch moest Erdogan dit doen, dan staat hij helemaal alleen en economische catastrofe voor Turkije.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Wat is de NAVO een groep zakkenvullers die niets voorstellen. Nu zullen veel Turken hier in België Erdogan gaan helpen of niet?
  • Ufuk Durmaz

    5 jaar geleden
    Heeft er iemand weet van de “Vrije Syrische Leger” die op dit eigenste moment mee oppereert met Turkije..? Heeft er iemand überhaupt weet van de “ De Koerdische Valken” die onderdeel zijn van de Vrije Syrische Leger..? Denk het niet. En hoe pervers is het om Turkije een bondgenoot van I.S te noemen die al meer dan 12 aanslagen met 167 doden heeft gepleegd in dat land..?
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Sinds laatste wereldoorlog zitten we ogezadeld met Navo,Uno blauwhelmen en reeks vredespredikers.Ik durf Europese bollenwinkel te vernoemen omdat ze ook niks betekenen.Onze politieke partijen doorspekt met Turken en andere vredelievenden.Met gans dat zootje zou oorlog niet meer kunnen.En toch,die Turken welke zee overstaken en zelfs dreigden Oostenrijk in te palmen spelen baas.Men zou ze beter terugdrijven van waar ze kwamen.