ANP
Volledig scherm
© ANP

Bijna één ziekenhuis op de drie is verlieslatend

Bijna een derde (32 procent) van de Belgische ziekenhuizen is verlieslatend. Dat blijkt uit de financiële analyse van de algemene en universitaire ziekenhuizen in België, die Belfius jaarlijks uitvoert. Ze doen het zo iets beter dan vorig jaar, toen 44 procent in het rood ging, maar de situatie blijft wel zorgwekkend, zegt Belfius.

18 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dacht dat een ziekenhuis was om mensen te genezen, ik betaal in ieder geval een flinke bijdrage afgehouden van mijn pensioen dan nog, heel mijn leven betaald en nu opnieuw, terwijl er hier duizenden rondlopen die alles gratis krijgen zonder ooit één cent bijdrage te hebben betaald.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Ziekenhuisbacterie is gevaarlijk, maar dat ander ultra liberaal woekervirus onder de vrije beroepen ondermijnd de ziekenzorg en de volksgezondheid volledig !
  • Marleen Raman

    5 jaar geleden
    Ik draag elke maand mijn steentje bij. Ik betaal jammer genoeg elke maand 200 euro aan ziekenhuizen.
  • Luk D'Haese

    5 jaar geleden
    @ Jef van de plas. Dat was een trucje van ons Maggie. De nationale inspectie werd betaald door de overheid. Voor de betaling van JCI of het Nederlandse NIAZ staan de ziekenhuizen zelf in uit de hun toegewezen (slinkende) budgetten.
  • Johny vanderlinden

    5 jaar geleden
    Te veel administratie brengt teveel kosten met zich mee, veel te veel poppemiekes die met papierwerk bezig zijn in het computertijdperk. Controles op controles om nog een keer te controleren kosten veel te veel en brengen niks op, alleen maar kosten.