Verdachte Stephan Billiet.
Volledig scherm
Verdachte Stephan Billiet. © AFP

Aanslag Duitse Halle: Schutter streamde schietpartij live op internet en noemde joden “basis van alle problemen”

De verdachte die vanmiddag rond 13.30 uur werd opgepakt naar aanleiding van de schietpartij in Halle handelde vermoedelijk alleen. anvankelijk werd nog een klopjacht ingesteld naar twee mogelijke andere daders die er met een vluchtauto vandoor waren gegaan, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. Bij de schietpartij nabij een synagoge vielen minstens twee doden en twee gewonden. Het anti-terreurparket ziet voldoende aanknopingspunten voor een extreemrechts motief.

12 reacties

  • Bea Touzin

    5 jaar geleden
    Veel sterke aan de joodse gemeenschap zinloos geweld :(
  • Andre van deun

    5 jaar geleden
    En wat doet Israël intussen met de Palestijnen ? ? ? ?
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Dit is dagelijkse Kost voor de Palestijnen in Hun Eigenland !? Maar daar Kraait geen Kat naar in de Wereld . Het Constante Misbruiken van de Holocaust en zelf een ganse Bevolkingsgroep Onderdrukken en Onmenselijk behandelen is vragen om problemen ? Wat deze gestoorde onmens hier doet is schandelijk , elke Vorm van Geweld is verwerpelijk ? hebben we nog niet genoeg gemoord in al de eeuwen ?
  • joachim albert

    5 jaar geleden
    Zal nog veel gebeuren in de toekomst. Net zoals in midden oosten en Afghanistan. Dagelijks...Zeker weten. Teveel zotten op de wereld. Mvg
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    Heel erg verontrustend : extreemrechts steekt zowat overal in Europa (en elders) de kop op … Onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat, racisme, zinloos geweld, … zijn er de bedroevende eigenschappen van. Politieke partijen, die mensen ophitsen, tegen elkaar opzetten, polariseren en daar bovendien ook nog profijt proberen uit te halen, liggen mee aan de oorzaak van het steeds verder oprukkend extremisme.