Photo News
Volledig scherm
© Photo News

DVV-Trofee trekt prijzengeld bij mannen en vrouwen volledig gelijk: “De logica zelf”

VeldrijdenHet prijzengeld tussen mannen en vrouwen wordt gelijk getrokken in het veldrijden. Zowel de DVV-Trofee als de Superprestige verdelen hun pot voortaan gelijk onder de twee geslachten. Dat betekent meer prijzengeld voor de vrouwen en iets minder voor de mannen. 

18 reacties

  • joachim albert

    5 jaar geleden
    Commentaren dat ze even veel moeten rijden dan de mannen gaat hier niet op. Praktisch zelfde en meer spektakel. Tov vrouwentennis waar ze maar 30 minuten moeten spelen en even veel krijgen dan de mannen. Toernooi: 5 matchen, gemiddeld 1h tov mannen min 3h/match, dát is onredelijk inzake gelijk loon. Veldrijden doen ze tenminste zelfde inspanning. Typisch mannen die zulks schrijven.
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Dus je verdient evenveel om 40 minuten in plaats van 1 uur te rijden? Doe mij dan aub de 25 uren werkweek voor het loon van 38 uren. Al juich ik de gelijkschakeling toe, de dames profs moeten dan ook een uur rijden. De marathon bij de vrouwen is ook 42 km lang.
  • Jozef Van der Elst

    5 jaar geleden
    Goed voorbeeld van emancipatie, gelijk loon voor gelijk werk. Dus ook een uurtje rond crossen, eerlijk is eerlijk.
  • Marinus Verbelen

    5 jaar geleden
    Vrouwen willen gelijk zijn aan mannen en evenveel verdienen. Volledig akkoord. Maar dan moeten ze wel hetzelfde doen als mannen. In het veldrijden moeten vrouwen dan ook minstens 1 uur fietsen. In het tennis 5 sets spelen enz....Tijdens een wedstrijd er minder lang moeten voor werken maar evenveel verdienen? Wie wil dat niet? En de uitleg, fysiek zijn vrouwen anders. Wel qua kracht, niet qua uithouding.
  • Luc Huyghe

    5 jaar geleden
    Juist Willy. Ik vind ook dat ze hetzelfde verdienen. Maar dan moeten ze wel samen met de mannen crossen, als ze vinden dat ze evenveel waard zijn. Eerlijk is eerlijk.