.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Slecht nieuws voor 360.000 klanten: Telenet maakt komaf met analoge tv

360.000 Telenet-klanten zullen tussen eind 2020 en eind 2021 merken dat ze geen enkel televisiekanaal meer ontvangen. Het analoge signaal -zonder digibox of kaartje in de achterkant van uw tv- verdwijnt, in de plaats komt een nieuw signaal met hetzelfde aantal zenders.

147 reacties

  • Liliane De koninck

    4 jaar geleden
    Vergeten ze niet te zeggen dat Q2 (VTM 2) en La deux zullen verdwijnen ? Hun beleid is erop gericht de kanalen die voor hun analoge abonnees interessant zijn, geleidelijk te verwijderen en te vervangen door kanalen waar niemand naar kijkt.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    hopelijk gaat de Minister van Media Telenet verplichten om alle zenders die vandaag analoog te ontvangen zijn ongecodeerd digitaal op de kabel te zetten en wordt Telenet verplicht om niet-Telenet dvb-c tuners te certificeren. Tenslotte dient de Minister in te grijpen tegen meermaals moeten betalen van extra zenderpakketten (vb play sport) als je meerdere TV's met CI+ module gebruikt
  • Johan hendrickx

    4 jaar geleden
    De politiek van Telenet is vergelijkbaar met deze van de banken. Oudere mensen worden gedwongen om online te bankieren of ze dienen itsme (mét smartphone) te nemen om hetzelfde te kunnen doen. En zoals iemand terecht opmerkte, leg dat inderdaad maar eens uit aan bijvoorbeeld 80 of 90 jarige..
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Ik begrijp sommige reacties echt niet. Zo conservatief... Wij gebruiken een Chromecast (39 euro) en een wifihub (gratis bij Telenet) om boven te kijken. Ideaal en je ouwe TV verandert meteen in een SmartTV.
  • Nick Vanhaute

    4 jaar geleden
    Die gaan toch niet denken zeker dat ik mijn oerdegelijke tuner ga buiten gooien. Die yuppies die zeggen dat analoog achterhaald is die hebben hun oren blijkbaar al kapot gespeeld met hun oordopjes. Zij weten niet wat degelijke klank weergave is. Die komt zeker niet uit die digiboxen. Het geluid is gecomprimeerd en de dynamiek is beneden alle peil. Ze bieden een FM antenne aan.Hoe zit het met de buitenlandse zenders via de fm distributie??. Hun antenne alternatief zal dat niet ontvangen.