Amateurbeelden tonen hoe een dader schoten afvuurt in Halle.
Volledig scherm
Amateurbeelden tonen hoe een dader schoten afvuurt in Halle. © r

Stephan Balliet (27) livestreamt aanslag op synagoge in Duitse Halle: “Gelukkig ging hij amateuristisch te werk”

Bij een schietpartij nabij een synagoge in de Oost-Duitse stad Halle zijn twee personen omgekomen. Het gaat om een man die in een snackbar stond en een vrouw die op straat werd getroffen. Er zijn twee zwaargewonden, maar zij zijn buiten levensgevaar. De politie heeft een verdachte opgepakt. Eerder was sprake van meerdere daders, maar de schutter zou alleen gehandeld hebben. Het Duitse anti-terreurparket heeft het onderzoek overgenomen. Er zijn voldoende aanknopingspunten voor een extreemrechtse achtergrond voor de feiten. De opgepakte persoon is een Duitser die niet bekend stond bij de politie. De schutter, de 27-jarige Stephan Balliet uit deelstaat Sachsen-Anhalt, filmde ook de aanslag met een camera op zijn helm.

20 reacties

  • Safia Zeitouni

    5 jaar geleden
    Vreemd dat in het artikel de dader geen terrorist wordt genoemd, ondanks dat het Duitse anti-TERREURparket deze zaak heeft overgenomen.
  • Andre van deun

    5 jaar geleden
    En intussen gaat de genocide op de Palestijnen rustig verder. Hun land wordt gestolen, en ingepalmd om joodse nederzettingen neer te poten. ?????????????
  • Jack Dereder

    5 jaar geleden
    François van mol, er moet er altijd ene tussen zitten nietwaar?
  • Mathias Lunders

    5 jaar geleden
    Euhmmm terrorist, of past het niet in discours?
  • Nico De visser

    5 jaar geleden
    Sommige mensen worden toch echt achterlijk geboren.