© Joge

Honderdtal gezinnen elke dag paar uur zonder stroom

Op de Koning Albertlaan in Lanaken is de stroom de afgelopen week al een vijftal keer uitgevallen. De storing duurt nooit lang, maar is voor de honderd gezinnen toch heel vervelend. “De stroomonderbreking duurt gemiddeld telkens een drietal uurtjes. Maar als dat tijdens de avond gebeurt, is dat uitermate frustrerend: geen televisie, geen licht en geen verwarming”, vertelt buurtbewoner Jean Vuerstaek.

Johnny GEURTS

“Een paar keer was er geen stroom in de voormiddag, maar dan is er tenminste daglicht. De voorbije dagen viel de elektriciteit echter weg in de avonduren. Zondag was ik net met de kindjes onder de douche. Zonder verwarming en zonder licht houdt het dan op natuurlijk”, zegt een mama.

Ook bij Jean Vuerstaek (75) raakt het geduld stilaan op. “Je verwacht van de netbeheerder natuurlijk een constante levering. Bij elke stroomonderbreking heb ik naar Infrax gebeld. Maar een reactie of meer uitleg over de terugkerende stroomuitval heb ik nog niet gekregen. Gelukkig gaat de stroom telkens na een aantal uren weer vanzelf aan.”

Zonder televisie, elektrische toestellen en licht zijn de avonduren lang. “Ik probeer dan maar bij wat kaarslicht de krant te lezen. De kaarsen staan altijd klaar. Voor fietsers en voetgangers is het ook geen pretje, want de hele Koning Albertlaan tussen de kerk en de rotonde is dan pikkedonker”, verzucht Jean.

Bij Infrax wordt ondertussen naarstig gezocht naar een oplossing. “We hebben hier helaas te maken met een complexe sluimerstoring. Dat is een kabel die door vroegere werken of een scherpe steen is beschadigd. Onze diensten monitoren de toestand al een aantal dagen. De exacte locatie van de beschadigde ondergrondse kabel bepalen, is echter moeilijk. Pas wanneer het defect definitief wordt, kunnen onze technische ploegen die het gebied ondertussen nauwlettend in de gaten houden, meteen ingrijpen en het euvel oplossen. Deze sluimerstoring brengt trouwens geen gevaar mee voor elektrische toestellen”, benadrukt Björn Verdoodt bij Infrax.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer