Megaborden duiden zone 30 aan in Hamme

Bestuurders die binnenkort in Hamme betrapt worden op te snel rijden in een zone 30 hebben geen excuus meer. De gemeente liet op drie plaatsen uitzonderlijk grote borden plaatsen om de zone 30 aan te duiden.

jvdv

De politiezones en de federale wegpolitie organiseerden gisteren gedurende 24 uur over het hele land opnieuw een flitsmarathon met intensieve snelheidscontroles.

In Hamme werden de automobilisten op drie plaatsen wel heel uitdrukkelijk geïnformeerd bij het naderen van een zone 30 aan het Kaaiplein, in de Molenstraat (Moerzeke) en in Zogge ter hoogte van de begraafplaats.

Megaborden stellen er de vraag ‘Groot genoeg?’ boven het verbodsbord 30 km/u.

‘Bestuurders die het niet zo nauw nemen met de snelheidsbeperkingen hebben geregeld het excuus dat ze het verkeersbord niet hadden gezien’, stelt mobiliteitsambtenaar Benny Collier vast. ‘Dat onterechte voorwendsel wil het gemeentebestuur weerleggen met het plaatsen van deze erg opvallende borden.’

Volgens schepen van Verkeer Koen Mettepenningen (CD&V) gaat het om een goedkope en efficiënte ingreep. ‘De borden zijn verplaatsbaar, zodat ze telkens nieuw zijn op een locatie en daarom ook extra aandacht trekken.’