Direct naar artikelinhoud
Tabloids

Oorlog in WAG-land: hoe Coleen Rooney blootlegde wie privéverhalen over haar lekte naar ‘The Sun’

Coleen Rooney is de vrouw van Wayne Rooney, die momenteel bij de Amerikaanse voetbalclub D.C. United speelt.Beeld REUTERS

Volgens Coleen Rooney, de vrouw van de bekende Engelse voetballer Wayne Rooney, is eindelijk duidelijk wie al jarenlang informatie over haar privéleven deelde met tabloid The Sun: Rebekah Vardy, vrouw van de (net iets minder) bekende Engelse voetballer Jamie Vardy. 

Aangezien de Britse tabloids sowieso al smullen van een sappig verhaal over spelersvrouwen – ook wel WAG – viel de Twitter- en Instagram-post van Coleen Rooney op woensdagmiddag als een geschenk uit de hemel. Volgens de ene WAG, Coleen Rooney dus, zou The Sun namelijk persoonlijke verhalen in handen gekregen hebben via een andere WAG, Rebekah Vardy.

Rooney zou al enkele jaren een vermoeden hebben dat enkele verhalen in The Sun een doorslagje waren van informatie die ze deelde via haar privéaccount op Instagram, en die dus enkel bestemd was voor vrienden of familie. Omdat Vardy uiteindelijk de hoofdverdachte bleek, zette Rooney de voorbije vijf maanden een gewiekst plannetje op: ze blokkeerde alle volgers behalve Rebekah Vardy, en deelde verzonnen verhalen via het kanaal. Onder meer het relaas over een trip naar Mexico om aan ‘genderselectie’ te doen voor een volgende kind - de familie Rooney is gezegend met vier zonen - haalde vlotjes de pagina’s van The Sun.

Twitter bericht wordt geladen...

Case closed, concludeert Rooney. “Ik heb screenshots van alle originele verhalen die duidelijk tonen dat er maar één persoon ze heeft gezien.” 

Vardy ontkent wel de aantijgingen via haar eigen sociale media. Volgens haar zijn er verschillende mensen die doorheen de jaren toegang hadden tot haar Instagram-account. “Deze week nog ontdekte ik dat ik mensen volg die ik niet eens ken”, klinkt het bij Vardy, die ook teleurstelling uit dat Rooney de kwestie nooit eerder ter sprake bracht. “Ik ben ontzettend kwaad dat je gekozen hebt om dit te doen, zeker terwijl ik hoogzwanger ben.”

We durven alvast wedden dat Wayne Rooney en Jamie Vardy voor een keer niet rouwig zijn dat ze vandaag niet in de selectie van de Engelse nationale ploeg zitten.

Twitter bericht wordt geladen...